ЗАСІДАННЯ СНГ КАФЕДРИ ФТИЗІАТРІЇ ТА ПУЛЬМОНОЛОГІЇ

24.04.2018

23 квітня 2018 року відбулося засідання секції «Фтизіатрія та пульмонологія.» в рамках Квітневої студентської наукової сесії.

Відкриваючи засідання сесії з вітальним словом виступив професор кафедри фтизіатрії та пульмонології, академік Процюк Раду Георгійович. За словами академіка:«Туберкульоз – це захворювання сьогодення і має важливе соціальне значення. Важливу роль відіграє своєчасна діагностика та призначення ефективного лікування, забезпечення прихильності пацієнта до лікування і мінімізація побічних реакцій».

Було представлено 7 доповідей, в яких висвітлено проблеми сучасної діагностики та лікування туберкульозу, стану білкового обміну у хворих на туберкульоз. Одна із доповідей, представлена студентом із Конго, презентувалась англійською мовою. За результатами оцінювання жюрі, до якого увійшли: професор Процюк Р.Г., професор Норейко С.Б.та доцент Потайчук В.І..

І місце – Кухарівська Ю.О., 6 курс, медичний факультет №3. Тема доповіді: «Оцінювання ризику розвитку гепатотоксичних реакцій в залежності від генотипу цитохрому Р4502Е1 на фоні антимікобактеріальної терапії».

Диплом ІІ ступеня – IwandzaNeil-Franck, 4 курс, медичний факультет №1a, «TheQuantiferontest (Quantiferon –TVGOLDPLUS) isamodernimmunologicalmethodfordetectingtuberculosisinfection» та Кравчик С.М., 5 курс, медичний факультет №1 «Застосування інструментальних методів дослідження у діагностиці уражень гепато-біліарної системи у хворих на туберкульоз легень».

Диплом ІІІ ступеня –Кудлацька-Тишко І.С., Малиш А.А., 5 курс, медичний факультет №1,  «Ефективність застосування пребіотику у поєднанні з нутриціологічною корекцією порушень процесів обміну в комплексному лікуванні хворих на туберкульоз легень з порушеннями білкового обміну».

Сертифікати учасників «Квітневої студентської наукової сесії -2018»  секції «Фтизіатрія та пульмонологія» були вручені наступним студентам: Серховець І.А.,4 курс, медичний факультет №3 «Клініко-лабораторні синдроми ураження печінки у хворих на вперше діагностований туберкульоз легень»; Федоренко А.А.,4 курс, медичний факультет №1 «Стан білкового обміну у хворих на вперше діагностований туберкульоз легень в залежності від клінічної форми туберкульозу» та Семенюку М.А.,4 курс, медичний факультет №1 «Випадки мультирезистентного туберкульозу у дітей м.Києва».

Кафедра фтизіатрії та пульмонології