ЗАСІДАННЯ СНГ КАФЕДРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА СОЦІАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ

16.03.2017

14 березня 2017 року на кафедрі організації охорони здоров’я та соціальної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка.

Тематика засідання була присвячена реформуванню стаціонарної допомоги під час створення госпітальних округів. Запрошеним спікером засідання був головний лікар Київської міської клінічної лікарні №3, д.м.н. Паламар Б.І. У своєму виступі він представив ключові положення низки нормативних актів, які регламентують створення в Україні госпітальних округів, та програму інвестиційної підтримки розвитку госпітальних округів, впровадження цієї програми згідно з багаторічними планами розвитку системи охорони здоров’я.

Учасники активно обговорювали різнобічні питання, які стосуються примірного положення про госпітальний округ, пропозиції щодо переліку та складу госпітальних округів та вимоги до лікарень інтенсивного лікування І та ІІ рівнів.

Гуртківці розглянули березневий календар подій від ВООЗ, підготувавши повідомлення до Всесвітнього дня імунітету, Всесвітнього дня боротьби з глаукомою, Міжнародного дня сну, Всесвітнього дня здоров’я ротової порожнини, Міжнародного дня людини з синдромом Дауна, Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, Всесвітнього дня хворих на епілепсію та Міжнародного дня нефролога.

На засіданні також обговорювалися питання підготовки, порядок та умови проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в НМУ імені О.О. Богомольця за напрямом «Профілактична медицина», який відбудеться на кафедрі 28 березня 2017 року

Кафедра організації охорони здоров’я та соціальної медицини