ЗАВЕРШЕНО РЕМОНТ ПАНДУСА

02.09.2016

В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця завершено ремонт пандуса, який знаходиться біля фізико-хімічного корпусу університету.
Об’єкт перебував в занедбаному стані і не використовувався за призначенням: в аварійному стані опинилися їдальня, хол та туалети для яких пандус слугував стелею, а також був зіпсований естетичний екстер’єр фізико-хімічного корпусу.

За словами завідуючого господарством фізико-хімічного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця Володимира Прощенка, з часу його перебування на посаді ремонт цього важливого об’єкту не проводився і був в аварійному стані. «Пандус одночасно являється стелею столової, холу, студентських та санітарних кімнат і всіх технічних приміщень, які розташовані в блоці Б на цокольному поверсі фізико-хімічного корпусу, а також під’їзною дорогою до двох головних входів в різні блоки В і Б першого поверху. На пандусі були встановлені дорожні бетонні плити. Раніше по ньому їздили машини і з часом бетонні плити розламались і на них з’являлись тріщини, знищилась гідроізоляція, яка розташовувалася під ними», – каже Володимир Прощенко.

Як розповів завідувач господарством фізико-хімічного корпусу, колишнє керівництво університету, щоб нічого не ремонтувати, частину плит зняли і заховали за корпусом, де вони пролежали протягом кількох років, а частину закатали асфальтом. В зв’язку з тим, що асфальт на пандусі не є гідроізоляцією, в тріщини почала затікати вода і розтікатися між плитами, а згодом потрапляла в приміщення. Певний час працівники університету не могли виявити джерела затікання. Таким чином нищилось майно університету – падали лампи освітлення, руйнувалися стіни, тріскала стеля, завівся грибок.

На сьогоднішній день ремонтна бригада завершила всі види робіт – пандус, як і було заплановано, відремонтували до нового навчального року. На ньому нові перила з цегляної кладки, зверху поштукатурено, дорога встелена гідроізоляційним матеріалом та асфальтним покриття. Для дотримання усіх санітарних норм ремонт пандуса був необхідний, адже тепер його використовуватимуть за призначенням, що полегшить доступ до приміщень Науково-дослідного Інституту експериментальної та клінічної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Керівництво університету і надалі продовжуватиме оновлення матеріально-технічної бази НМУ.

Прес-центр