ЗАВЕРШУЄТЬСЯ РЕМОНТ У ФІЗИКО-ХІМІЧНОМУ КОРПУСІ НМУ

14.08.2018

В навчальних корпусах Університету тривають ремонтні роботи у рамках Стратегічного плану щодо реконструкції Університету, започаткованого Головою Вченої ради Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, членом-кореспондентом НАМН України, професором Катериною Амосовою.

Зокрема, у Фізико-хімічному корпусі НМУ наближається до завершальної стадії капітальний ремонт вхідної групи в частині гранітних східців. Ця група складається з двох частин: одна – біля центрального входу в корпус, друга – з боку проспекту Перемоги. Першу групу вже відновлено, другу планується завершити до 1 вересня.

Також корпус облаштовується пандусом. «Раніше тут був лише великий пандус, що, як показала практика, не дуже зручно для відвідувачів з обмеженими можливостями. До речі, він також був нещодавно відремонтований. Тож зараз поряд з вхідною групою монтуємо невеликий, але зручний у користуванні металевий пандус, який відповідає вимогам всіх будівельних норм і правил, щоб людина могла вільно увійти в корпус», – зазначає Клавдія Виноходова, начальник відділу з капітального ремонту та будівництва.

У цокольній частині Фізико-хімічного корпусу ремонтується хол для відпочинку студентів. Приміщення планується обладнати сучасними меблями та численними розетками, щоб студенти могли працювати з гаджетами. Триває капітальний ремонт санітарного блоку на поверсі, який не працював понад 20 років. Ремонт цих приміщень також відбувається з дотриманням всіх санітарно-гігієнічних та будівельних норм.

Всі ремонтні роботи планується завершити до початку навчального року.

Нагадаємо, нещодавно в Фізико-хімічному корпусі було відкрито новий бібліотечний комплекс. Цьогоріч було оновлено й актову залу Університету.

А в приміщенні одного з найстаріших корпусів НМУ – фармацевтичному (вул. Пушкінська, 22) триває капітальний ремонт, який розпочато ще минулого року. Вже відремонтовано другий поверх, на першому та третьому – роботи вже на завершальній стадії.

Прес-центр