ЗАВЕРШУЮТЬСЯ РЕМОНТНІ РОБОТИ У ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ КОРПУСІ НМУ

26.07.2018

На першому та другому поверхах приміщення фармацевтичного корпусу НМУ, що на вул. Пушкінській, 22, ремонтні роботи – на завершальній стадії. Вже у другій половині серпня буде закінчено капітальний ремонт та обладнано сучасною комп’ютерною, мультимедійною технікою, зручними багатофункціональними меблями простору лекційну аудиторію, де зможуть займатися студенти усіх кафедр фармацевтичного факультету. Окрім того, аудиторія буде обладнана стаціонарним пандусом.

«Стан приміщення був вкрай незадовільний, – розповідає начальник відділу з капітального ремонту та будівництва НМУ Клавдія Виноходова. – Штукатурка на стінах та на стелі не трималась, у жахливому стані водопровід, вікна, дах. Довелося міняти все».

Окрім того, повністю оновлено вхідну частину будівлі, капітально відремонтовані навчальні кімнати другого поверху, приміщення деканату. Вже замовлено необхідні меблі та лабораторні шафи для проведення під час навчального процесу студентами дослідів. Підвісні стелі, сучасні економні LED-світильники, рівномірна LED-підсвідка в коридорах, підлогове покриття ПВХ у всіх навчальних аудиторіях, ламінат у викладацьких кімнатах, зносостійка ПВХ-плитка у коридорах, сучасна сантехніка у санвузлах.

Капітальні ремонтні роботи в одному із найстаріших корпусів НМУ – фармацевтичному, розпочалися ще минулого року. Модернізацією об’єкту займалася архітектор Лариса Брідня – доцент кафедри архітектурного проектування цивільних будівель і споруд КНУБА. У перепланованому приміщенні з’вився великий хол – місце, де студенти можуть підготуватися до лекцій, роздягальню, а також деканат для студентів заочної форми навчання. Стіни прикрашають графічні роботи з зображенням старовинних київських особняків. А вже цієї весни відбулося відкриття капітально відремонтованих приміщень на 3 поверсі. Впродовж двох з половиною місяців відремонтовано 402 кв.м, які розділені на 12 приміщень: 1 лекційну аудиторію (конференц-зала), 4 викладацькі кімнати, 7 навчальних аудиторій, 2 санвузли (1 для людей з обмеженими можливостями). Нинішні будівельні роботи – наступний етап благоустрою приміщення, який буде продовжено, адже старовинна будівля на вул. Пушкінській, 22, вже давно потребує капітального ремонту.

Декан фармацевтичного факультету, доцент Тетяна Рева розповідає про нові можливості, котрі матимуть не лише студенти денної форми навчання, а й понад 2,5 тисячі студентів-заочників, які навчаються на факультеті. Адже вже 1 вересня студенти факультету зможуть розпочати навчальний рік в комфортних умовах європейського рівня.

Прес-центр