ЗАВЕРШИВСЯ СЕЗОН ВІДПОЧИНКУ В УНІВЕРСИТЕТСЬКОМУ ТАБОРІ “МЕДИК”

09.08.2017

8 серпня 2017 року відбувся концерт з нагоди закриття літнього сезону відпочинку студентів в оздоровчо-спортивному таборі «Медик» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Особливість відпочинку полягала в тому, що вже два роки поспіль, за сприяння ректора НМУ, професора Катерини Амосової, він для студентів абсолютно безкоштовний та передбачає збалансоване трьохразове харчування, трансфер і проживання в літніх будиночках. Протягом чотирьох літніх змін ОСТ «Медик» прийняв 523 студенти та 152 співробітники університету.

Цього літа студенти змістовно та насичено проводили дні в ОСТ «Медик»: вони активно займалися спортом на спеціально облаштованих спортивних майданчиках та полях, грали в інтелектуальні ігри, організовували турніри з футболу, волейболу, пінг-понгу, а також перегляд кінофільмів і дискотеки. Під час відпочинку студенти також підготували концертно-розважальну програму до свята Івана Купала та Дня Нептуна. Відпочиваючі студенти були забезпечені цілодобовим медичним обслуговування та кваліфікованою консультацією тренерів-викладачів кафедри фізичного виховання. За словами студентів університету, це було справді якісне оздоровлення та відпочинок: чисте лісове повітря, поруч річка, здорове харчування, різноманітні культурні та спортивні заходи, ігри та атмосфера. Умови для відпочинку та оздоровлення створені ідеальні. На території розміщені бесідки, волейбольні та баскетбольні майданчики, доріжки для прогулянок, їдальня та літня сцена. А проживали відпочиваючі в одноповерхових дерев’яних будиночках. Ще минулого року старанням адміністрації Університету було капітально відремонтовано будівлі санвузлів та туалетів, зроблено сучасні чоловічі та жіночі душові кабіни зі змішувачами, підведено гаряче водопостачання, встановлені нові бойлери. Новинкою цього літа стали і 15 оновлених дерев’яних будиночків для відпочинку студентів. Протягом наступних років, за сприяння ректора Університету, професора Катерини Амосової заплановано оновлення будиночків щороку перед початком сезону літнього відпочинку до їх повного замінення.

Святкова концертна програма для студентів проходила на сцені літнього амфітеатру СОТ «Медик», а її учасники вражали присутніх своїми талантами. Приємною несподіванкою став виступ відомого акордеоніста, лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів Олега Микитюка, який виконав класичні та сучасні композиції для гостей і студентів. Щороку відпочинок у таборі для студентів стає кращим та яскравішим, адміністрація Університету дбає аби кожен студент відчував себе у дружній студентській родині та був забезпечений усім необхідним, щоб весело відпочив в університетському таборі «Медик». А проведення якісної оздоровчої кампанії студентів – одне із завдань, яке вже протягом трьох років ставить перед собою адміністрація НМУ. За професійну організацію 4-х літніх змін відпочинку Профком студентів НМУ від імені 523 студентів та 152 співробітників дякують ректору Катерині Амосовій та проректору з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професору Олександру Никитюку, а також колективу табору «Медик».

Прес-центр