ЗАЯВА ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ЛІКАРСЬКОГО ТОВАРИСТВА ЩОДО СИТУАЦІЇ ДОВКОЛА НМУ

01.03.2018

ЗАЯВА
Всеукраїнського лікарського товариства
щодо ситуації навколо
Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця

З огляду на публічний конфлікт між МОЗ України та НМУ ім. О.О. Богомольця і страйк студентів та викладачів, спровоковані протизаконним втручанням Міністерства охорони здоров’я України у його діяльність, Всеукраїнське лікарське товариство (ВУЛТ) заявляє наступне:

– дії МОЗ, спрямовані на усунення ректора НМУ Катерини Амосової з посади є нелегітимними та нікчемними, нічим іншим, ніж спробою «рейдерського» захоплення зазначеного навчального закладу;
– вважаємо неприпустимим бюрократичне свавілля щодо діяльності самоврядних організацій, якою є університет, а дії МОЗ волюнтаристськими і, такими, що суперечать демократичним принципам функціонування українського суспільства і держави;
– вимагаємо негайного втручання Уряду у конфліктну ситуацію та відсторонення із займаних посад непрофесійних очільників МОЗ, які спровокували кризу в системі вищої медичної освіти в Україні.

Всеукраїнське лікарське товариство висловлює свою підтримку студентству, що виступило на захист Alma Mater, а також викладацькому складу і керівництву Університету, які обстоюють свої законні cамоврядні права.

Ні! Невігластву, зверхності і нехтуванню законом! Не дозволимо чиновникам чавити осередки громадянського суспільства!

Правління ВУЛТ