ЗМАГАННЯ ГИРЬОВИКІВ У СЛОВЕНІЇ

02.05.2018

27-30 квітня 2018 року в Словенії, відбувся 8-й чемпіонат світу з гирьового спорту серед студентів і відкритий чемпіонат Європи серед чоловіків, жінок, юніорів та ветеранів. За ініціативи Міжнародної федерації гирьового спорту і Організаційного комітету змагань Словенії  міжнародні змагання проводились у мальовничому місті Цельє з метою популяризації гирьового спорту в Словенії, де він на даний час не має достатнього розвитку. Головний суддя змагань Олена Семенова – випускниця НМУ імені О.О. Богомольця. Голова журі – професор кафедри фізичного виховання і здоров’я, президент Міжнародної федерації гирьового спорту Юрій Щербина.

Відкриття змагань відбувалося за участю Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Словенія Бродовича  Михайла Франковича. Вперше в історії міжнародних змагань з гирьового спорту проведені змагання серед спортсменів з інвалідністю. У змаганнях взяли участь спортсмени з п’яти країн: України, Казахстану, Сербії, Польщі, Словенії. Перше місце посіла команда України. На другому місці спортсмени Словенії. Третє місце – у комади Сербії.

У змаганнях серед ветеранів  брали участь Олена Кожушко і Василь Семенець, які тренуються в атлетичному клубі НМУ “Тонус”. До того ж, Олена Кожушко встановила новий рекорд світу серед ветеранів.

 

Кафедра фізичного виховання і здоров’я