ЗНАЙОМТЕСЬ ПЕРШОКУРСНИКИ. ІНТЕРВ’Ю З ВСТУПНИКОМ 2016 РОКУ

16.08.2016

IMG_1938Кирил Харитончук, м.Київ (лікувальна справа, контрактна форма навчання)

Чому вирішили вступати в НМУ?
Особисто я не мав жодних сумнівів щодо свого бажання навчатися саме в Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця. Після закінчення школи вирішив продовжити династію медиків: мама – дерматолог, тато – уролог, які також навчалися в НМУ.

З яких предметів Ви отримали найвищі бали ЗНО?
Біологія – 197, хімія – 196, українська мова і література – 191.

Як вдалося досягнути таких високих результатів?
Я навчався в Києво-Печерському ліцеї №171 з біотехнологічним напрямом. Тобто пріоритетними предметами були біологія, хімія та математика. Своїм високим балам завдячую вчителям за ґрунтовні знання та своїй наполегливості – не боятися ставити перед собою мету і докладати всіх зусиль для її реалізації.

Чому з такими результатами вступали на контрактну форму навчання?
Так документи я подавав саме на контракт. Тому що після навчання не хочу втрачати час на відпрацювання, а одразу йти до своєї мети. Я вважаю, що в мене, та й у всіх людей, має бути свобода вибору. І якщо я хочу обрати хірургію, то навіщо мені тратити час на відпрацювання сімейним лікарем.

Які у Вас ще захоплення окрім успішного навчання у гімназії?
Вільно володію англійською та німецькою мовою, які вивчив самотужки. А також з 4 років займаюся великим тенісом, плаванням та гірськолижним спортом.

Отже, в майбутньому, яким лікарем Ви хотіли би стати?
Пластичним хірургом. Але для того, щоб стати висококваліфікованим хірургом ще потрібно пройти довгий і важкий шлях навчання.

Прес-центр