ЗУСТРІЧ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ МІЖНАРОДНОЇ РАДИ З ОФТАЛЬМОЛОГІЇ

05.04.2018

29 березня 2018 р. в проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи професор Олеся Линовицька зустрілася з представниками Міжнародної ради з офтальмології (International Council of Ophthalmology) – професором Хеленою Фліппе з Португалії (Helena Flippe, Голова Комітету з постійного професійного розвитку Міжнародної Ради з офтальмології, член Комітету високотехнологічних методів викладання та вивчення офтальмології Міжнародної Ради з офтальмології (ICO)) та  професором Девідом Кіганом з Ірландії (David Keegan, член правління Національної ради сліпих (NCBI) в Ірландії, Голова робочої групи з запобігання слабкозорості в європейській мережі групи рідкісних захворювань, член науково-медичної ради Retina International). Також у зустрічі взяли участь завідувач кафедри офтальмології професор Оксана Вітовська та начальник відділу міжнародних зв’язків Ганна Малунова.

Під час зустрічі проф. Хелена Фліппе та проф. Девід Кіган розповіли про діяльність Міжнародної ради з офтальмології, наголосивши на освітній складовій як одній з пріоритетних  напрямків. Міжнародна рада з офтальмології займається акредитацією програм на до- та післядипломному рівні, а також програм безперервної професійної освіти. У ході перемовин сторони обговорили можливості співпраці. Зокрема, торкнулися питань програм післядипломної освіти (спеціалізації) з офтальмології у різних країнах Європи та обговорили можливість отримання акредитації програми спеціалізації з офтальмології НМУ від Міжнародної ради з офтальмології.

Також, сторони дійшли згоди щодо того, що продуктивним початком співпраці між НМУ та Міжнародною радою з офтальмології буде започаткування програми Teach the teachers для викладачів-офтальмологів.

 

Кафедра офтальмології,

відділ міжнародних зв’язків