ЗУСТРІЧ З ІНІЦІАТИВИ ГО «СПІЛКИ БАТАЛЬЙОНІВ УКРАЇНИ «РУБІЖ»

27.04.2016

Сьогодні в Університеті з ініціативи ГО «Спілки батальйонів України «Рубіж» відбулась зустріч з адміністрацією, членами антикорупційного комітету і студентами-активістами за участю Благодійної організації «Міжнародний Благодійний Фонд Небесне Сузір’я «АЙДАР» з приводу висвітлення НМУ подій, які пов'язані з продовженням регіональним відділенням Фонду державного майна у м. Києві, всупереч рішенню конференції трудового колективу і постанові Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, вищих медичних навчальних закладах та наукового-дослідних установах», договору оренди крамниці з трунами та вінками фірми «Петро Великий» в навчальному корпусі НМУ (вул. Мечникова, 5).

Представники ГО «Спілки батальйонів України «Рубіж», які виступили на акції під стінами Господарського суду 20.04.2016 на підтримку ПФ «Петро Великий», були обурені словами «псевдоАТОшники» та «тітушки», які були застосовані по відношенню до осіб, котрі ображали, принижували, били телефони, штовхали і намагались душити викладачів і студентів. Також вони заявили, що яйця в бік членів колективу Університету, були кинуті третіми особами, які мали на меті здійснити провокацію та посіяти розбрат між сторонами конфлікту.

Адміністрація НМУ імені О.О. Богомольця офіційно приносить вибачення за використання по відношенню до учасників акції на захист інтересів ПФ «Петро Великий», які виявились учасниками АТО та членами ГО «Спілка батальйонів України «Рубіж», висловів «псевдоАТОшники» та «тітушки».

Разом з тим ми офіційно заявляємо про неприпустимість застосування до членів академічної спільноти Університету дій з ознаками хуліганства і приниження.

Позиція Університету щодо неприйнятності порушення поховальним бізнесом та чиновниками Фонду державного майна Закону України «Про вищу освіту» в частині про університетське самоврядування та постанови Кабінету Міністрів України є незмінною. Неприпустимою є торгівля трунами і вінками з цілодобовим знаходженням невстановлених осіб поруч зі студентами та викладачами й тілами померлих. НМУ імені О.О. Богомольця подав апеляцію на рішення суду першої інстанції і буде її супроводжувати в публічному просторі всіма доступними засобами.

Закликаємо депутатів всіх рівнів, громадських активістів, послів країн, чиїх студентів ми навчаємо, і українських та іноземних журналістів підтримати університетську спільноту, яка відстоює свої законні права та гідність!

Адміністрація НМУ імені О.О.Богомольця