ЗВЕРНЕННЯ ДО ТЕЛЕКАНАЛУ «НТН»

28.02.2015

25 лютого 2015 року в ефірі Вашого каналу НТН вийшов сюжет «Конфлікт у столичному ВИШі» кореспондентки Марини Борисполець. Заявляємо, що подана новина містить безпосередню дезінформацією. Адже той факт, що в навчальному корпусі знаходяться контора з ритуальних послуг є не лише аморальним, а й незаконним оскільки порушує постанову Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, вищих медичних навчальних закладах та наукового-дослідних установах» (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1138-96-%D0%BF#n11) та наказ Міністерства охорони здоров’я України від 12.05.1992 №81, якими не передбачено розміщення магазинів непродовольчої групи товарів (ритуального призначення). А в свою чергу, не дивлячись на очевидну незаконність розміщення подібної установи на території патанатомічного відділення, Фонд державного майна України  все ж уклав угоду з ПП «Петро великий» терміном на 3 роки, тим самим грубо порушив зазначене Законодавство. Також порушене законодавство про санітарні норми у зв’язку з тим, що сторонні особи мають доступ до службових приміщень патологоанатомічного відділення.

Отже адміністрація університету має повне право розірвати дану угоду і припинити незаконну торгівлю ритуальними послугами в університетських приміщень.

Причиною нашого невдоволення є однобоке висвітлення проблеми без офіційних коментарів адміністрації університету, де і проводилися зйомки даного сюжету. Прикрим є той факт, що журналістка стверджує нібито вона дуже хотіла поспілкуватись з керівництвом, але в адміністрації їй відмовили.  Але чомусь  замовчує, що попередньо домовленості про дану зустріч не було.  Інформуємо, що на той період проводився державний розподіл місць працевлаштування випускників університету за адресою проспект Перемоги, 34, в якому приймало участь керівництво НМУ.
Вважаємо, що журналісти повинні подавати інформацію відповідально, з дотриманням стандартів журналістики. Крім того, вважаємо неприпустимим використання ЗМІ в корисливих цілях.
Сподіваємося, що Ваш телеканал доручить професійним журналістам детально вивчити вимоги діючого Законодавства України та допоможе університету повернути для цільового використання (надання освітянських послуг) площі, які незаконно займає орендар ПП «Петро великий».

                                                                                                                                      Адміністрація НМУ імені О.О.Богомольця