Кафедра фізичного виховання і здоров’я

Новини кафедри

СТУДЕНТКА НМУ СТАЛА ПРИЗЕРОМ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ З ПЛАВАННЯ

Спортсмени Національного медичного університету імені О.О. Богомольця беруть активну участь у змаганнях різного рангу. Серед тих, хто захищає спортивну честь Університету на міських, всеукраїнських і міжнародних чемпіонатах – студентка медичного факультету №2, плавчиня Євгенія Тимошенко. Минулого тижня вона взяла участь у двох турнірах, де стала призеркою, здобувши золоті та бронзові медалі.

Дві переможних золоті медалі талановита спортсменка здобула на ХVIII літній Універсіаді міста Києва з плавання. Тоді жіноча команда НМУ посіла друге місце.

А під час чемпіонату України з плавання, що відбувався з 4 по 7 травня у Броварах, Євгенія продемонструвала високу майстерність і волю до перемоги. На дистанціях 100 та 50 метрів вільним стилем вона здобула бронзові медалі.

Кафедра фізичного виховання і здоров’я вітає спортсменку з важливою перемогою і бажає нових спортивних досягнень!

За інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я

 

 

 

 

ВОЛЕЙБОЛІСТКИ НМУ СТАЛИ СРІБНИМИ ПРИЗЕРАМИ  УНІВЕРСІАДИ

У численних спортивних секціях Національного медичного університету імені О.О. Богомольця формуються команди з кращих спортсменів, які успішно представляють наш Університет на різних змаганнях. Серед ігрових видів спорту — волейболістки професійно виступили під час літньої Універсіади студентської ліги міста Києва, що відбувалася протягом минулого місяця. Молода жіноча волейбольна команда з перших матчів стала лідером турніру.

Наші волейболістки переможно зіграли п’ять матчів і дісталися фіналу. Найвідповідальніші проходили у спортивному комплексі НМУ імені О.О. Богомольця, де відбувалися волейбольні баталії за перше і третє місця. Наші дівчата зберігали лідерство до останніх поєдинків, та у фінальній боротьбі за перше місце поступилися спортсменкам із Національного університету імені Тараса Шевченка і стали срібними призерами Універсіади серед жіночих команд з волейболу.

Під час церемонії нагородження начальник Київського міського відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Сергій Бобровник подякував керівництву нашого Університету за надання чудового майданчика для проведення фінальних матчів і відзначив спортивний потенціал команди НМУ. Дійсно, сьогодні у нас сформувалася жіноча волейбольна команда з молодих та енергійних дівчат, які набули спортивного досвіду ще до вступу до НМУ в дитячих спортивних школах. Так, другокурсниці Софія Плюхіна і Анна Мезенцева є кандидатами у майстри спорту. Інші студентки також продемонстрували хорошу індивідуальну та командну гру і готовність до нових спортивних змагань.

Пресцентр за інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я

 

 

 

 

 

 

 

АТЛЕТИ КЛУБУ «ТОНУС» НМУ ЗАВОЮВАЛИ ГОЛОВНУ НАГОРОДУ ТУРНІРУ З ГИРЬОВОГО СПОРТУ – КУБОК ПАМ’ЯТІ  Є.Ф. ГАРНИЧ-ГАРНИЦЬКОГО

Минулої суботи, 8 квітня 2023 року у спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбувся VII відкритий чемпіонат з гирьового спорту, присвячений пам’яті відомого українського атлета, випускника медичного факультету Університету Святого Володимира Є.Ф. Гарнич-Гарницького. У престижному спортивному турнірі в боротьбі за Кубок засновника атлетичних клубів в Україні взяли участь близько 150 спортсменів із 13 регіонів України та міста Києва.

Наш Університет представляв на цих змаганнях атлетичний клуб «Тонус», вихованці завідувача кафедри фізичного виховання і здоров’я, професора Юрія Щербини. Протягом багатьох років спортивний клуб успішно виступає на змаганнях з гирьового спорту. Сотні вихованців клубу пройшли справжній спортивний вишкіл і є сьогодні пропагандистами гирьового спорту і здорового способу життя не лише в Україні, а й за її межами. Нині у змаганнях взяли участь 15 атлетів клубу «Тонус».

Під час урочистого відкриття турніру право підняти прапор доручено учасникам бойових дій українсько-російської війни. Позитивному спортивному настрою сприяв виступ хореографічної групи Medical Cheerlieding Team. Вихованці доцента кафедри фізичного виховання і здоров’я Лариси Пустулякової порадували учасників змагань цікавим художнім виступом.

Протягом дня, у 22 зміни, виходили на поміст у кількох номінаціях спортсмени різних вікових груп і вагових категорій. У спортивному дійстві взяли участь юніори від 14 років і спортсмени до 74 років. Відчувалося, що у спортивній залі НМУ зібралися справжні ентузіасти гирьового спорту. В окремих атлетів група підтримки складалася із усіх членів сім’ї та близьких друзів. Вони активно підбадьорювали спортсменів, що, безумовно, позначалося на їхніх індивідуальних результатах.

Значно покращили свої попередні успіхи на атлетичному помості і представники клубу «Тонус», студенти НМУ Андрій Дніпровський, Даниіл Щербанюк, Костянтин Поддубний, Валерій Черевань. Не відстали від хлопців і дівчата, Анастасія Матяш, Софія Гончаренко, Поліна Крупська додали до командного заліку чимало переможних балів. У підсумку чемпіонату наш Університет посів першу сходинку турніру, ставши володарем головного призу змагань – Кубку пам’яті Є.Ф. Гарнич-Гарницького. Другими були атлети із Чернігова, а бронзові медалі дісталися столичним спортсменам.

 

 

 

 

ВІДБУВСЯ МІЖУНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ ТУРНІР З ВОЛЕЙБОЛУ «МЕМОРІАЛ ВОЛОДИМИРА ЮРИЧКА»

Уже традиційно цьогоріч 7 квітня у спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулися волейбольні змагання, присвячені пам’яті студента медичного факультету №3 НМУ, активіста Майдану, бійця 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», лицаря ордену «За мужність» III ступеня Володимира Юричка. У міжуніверситетському турнірі з волейболу «Меморіал Володимира Юричка» взяли участь чотири команди, що представляли Національний авіаційний університет, Київський національний університет будівництва і архітектури та НМУ імені О.О. Богомольця.

В урочистому відкритті турніру взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, начальник Комітету з фізичної культури і спорту міста Києва МОН України Сергій Бобровник, голова профкому співробітників Університету Лілія Яременко, деканки Оксана Виговська та Наталія Біденко, військовослужбовець 130-го батальйону ЗСУ, старший викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я Віталій Зіва, студенти, співробітники і викладачі.

У вітальному виступі професори Юрій Кучин та Олександр Канюра, військовослужбовець Віталій Зіва відзначили, що такі заходи є важливим кроком у розвитку спортивного руху серед студентів різних навчальних закладів столиці, у патріотичному вихованні молоді. Добрими словами згадували Володимира Юричка та його побратимів.

«Ми особливо пишаємося такими видатними особистостями, як Володимир Юричко. Він був успішним студентом, спортсменом, громадським діячем, захисником, патріотом. І віддав своє життя на війні за Батьківщину. Він, як тисячі захисників і захисниць, які захищають незалежність України, – приклад мужності та незламності», – сказав ректор НМУ.

Привітала учасників спортивної події і хореографічна група Medical Cherlieding Teim. Вихованки доцентки кафедри фізичного виховання і здоров’я Лариси Пустолякової нещодавно стали призерами на своїх профільних змаганнях і порадували присутніх новою захопливою програмою.

Активно і безкомпромісно точилася боротьба на волейбольному майданчику. Кожна команда двічі грала на турнірі з різними суперниками. Найкращого результату вдалося досягти команді НАУ, другу сходинку посіла команда КНУБА, а третіми стали волейболісти НМУ.

 

 

 

 

 

 

3 березня 2023 року на спортивній базі університету НУБіП були проведені змагання серед студентських колективів зі стрітболу (жінки).

Кафедра фізичного виховання і здоров’я за підтримки студентської ради НМУ імені О. О. Богомольця взяла участь у цих змаганнях разом з іншими збірними командами ЗВО м.Києва.

Вперше у змаганнях такого рівня взяла участь Збірна команда університету у складі:

1 медичного – 12122 – Грицай Вікторія Олександрівна;

2 медичного – 12223 – Семів Наталія Михайлівна;

  • 12220 – Бутко Дарина Максимівна;
  • 12220 – Гарбарчук Дар’я Андріївна.

Наші дівчата посіли 4 місце в командному заліку.

Ці змагання показали, що в нашому університеті є можливість і перспектива розвитку цього виду спорту серед дівчат з подальшою перспективою участі у подібних заходах різного рівня.

 

 

 

 

У НМУ відбувся традиційний відкритий турнір із стрітболу

 

19 березня в спортивному комплексі відбувся Відкритий чемпіонат Національного медичного університету імені О.О. Богомольця зі стрітболу. Десять команд із шести закладів вищої освіти Києва взяли участь у турнірі, що об’єднав на майданчику понад 40 спортсменів. Турнір організувала кафедра фізичного виховання і здоров’я нашого Університету.

Організатори турніру створили справжню спортивну атмосферу і необхідні умови для проведення змагань. Відкрив турнір очільник кафедри, професор Юрій Щербина, а талановита гімнастична група Medikal Cheerleading Team, що є вихованцями доцентки кафедри Лариси Пустолякової, виступили з новою шоу-програмою.

Змагання проходили за класичною круговою системою, коли кожна команда вступала в боротьбу з багатьма суперниками. З трьох команд НМУ одній вдалося пробитися до фінального змагання.

Тренерка баскетболістів НМУ, старша викладачка Марина Дишкант розповіла, що турнір став першою пробою сил для багатьох наших спортсменів. Надії покладали на основну команду, що складалася з досвідчених гравців: Данила Варухи, Миколи Шевченка, Віхрама Алювальї і Ростислава Щебетуна. Дійсно, юнаки продемонстрували блискучу гру і волю до перемоги. Всього зіграли шість матчів, але у фінальних поєдинках поступилися авіаторам і баскетболістам із Національного університету «Києво-Могилянська академія» та посіли почесну четверту сходинку баскетбольного турніру.

Кубок переможця здобули спортсмени Національного авіаційного університету. Головний суддя турніру, старший викладач Микола Задорожний вже отримав запрошення баскетболістів НМУ взяти участь у нових змаганнях, що проходитимуть у квітні. Це дає новий шанс нашим спортсменам добре підготуватися та покращити свої результати.

 

 

 

 

У ВІДКРИТОМУ ЧЕМПІОНАТІ З НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ НАЙКРАЩІ СПОРТСМЕНИ НМУ

 

У спортивному комплексі НМУ 17 січня відбувся Відкритий чемпіонат з настільного тенісу нашого Університету. Понад 20 спортсменів взяли участь у турнірі, що мав за мету виявити найкращих тенісистів, які уже в березні цього року візьмуть участь у Чемпіонаті міста Києва серед студентів.

Проведення чемпіонату стало можливим завдяки відновленню діяльності спортивної секції з настільного тенісу, зазначив завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я, професор Юрій Щербина. Очолює сьогодні секцію справжній ентузіаст спортивного руху в Університеті, старший викладач кафедри Микола Задорожний, який докладає багато зусиль до того, щоб теніс став одним із популярних видів спорту серед студентів та викладачів.

Адміністрація НМУ подбала про оснащення необхідним спортивним інвентарем. До послуг, зокрема нові сучасні столи для настільного тенісу та інші супутні приладдя. Вони й були використанні під час нинішнього турніру. Змагалися окремо юнаки та дівчата. Звання чемпіонів НМУ імені О.О. Богомольця вибороли п’ятикурсник медичного факультету №1 Євген Щербина та третьокурсниця цього ж факультету Ауріка Сафонова. Призерами стали майбутні лікарі Йосип Гарга, Ілля Росолович, Тетяна Люпа, Тетяна Шведун. Вони згодом захищатимуть спортивну честь Університету на студентських змаганнях міста Києва.

 

За інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я

 

 

 

ПЕРЕМОЖНИМ ДЛЯ ВОЛЕЙБОЛІСТІВ НМУ СТАВ ТУРНІР «КУБОК НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ»

 

Дню Збройних Сил України було присвячено Відкритий турнір з волейболу серед студентської молоді «Кубок НМУ імені О.О. Богомольця». На волейбольному майданчику змагалися чотири команди: Національного авіаційного Університету, Київського національного університету будівництва і архітектури, Державного університету телекомунікацій та Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

4 грудня у спортивному комплексі нашого Університету відбувся видовищний волейбольний турнір. Щоб пройти до фіналу, необхідно було отримати дві перемоги над суперником. Здебільшого визначити переможця вдавалося лише під час третьої волейбольної партії. Кожен матч проходив напружено та емоційно: перевага становила лише один-два м’ячі. Команди  підтримували численні вболівальники.

Тренер наших волейболістів, викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ Сергій Павліченко розповів, що команда була представлена в оновленому складі. Поряд з досвідченими спортсменами: капітаном команди Ібрагімом Амртою, Тарасом Авраховим, грали четверо новачків – першокурсники Денис Корабльов, Олексій Явдошишин, Нгуєн Тієн Дик та учень фахового медичного коледжу Акім Ільчук. На турнірі команда НМУ продемонструвала злагоджену гру,  майстерність і волю до перемоги. Наші волейболісти у фіналі здолали команду авіаторів і стали переможцями турніру.

Під час церемонії нагородження виступила хореографічна група Medikal Cheerleading Team, що є вихованцями доцента кафедри фізичного виховання і здоров’я Лариси Пустулякової. Юні спортсменки також вручили призерам медалі та грамоти. Завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я професор Юрій Щербина, вітаючи учасників події, висловив впевненість у тому, що відкритий турнір з волейболу «Кубок НМУ імені Богомольця» стане традиційним.

 

За інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я

 

 

 

 

 

 

 

ФУТБОЛІСТИ НМУ У ЧЕРГОВИЙ РАЗ УВІЙШЛИ ДО ТРІЙКИ НАЙКРАЩИХ

 

Минулої неділі у спорткомплексі КНТЕУ відбулися змагання «Ігри медіа», в рамках Х Спартакіади «Здоровий киянин» ФСТ «Спартак» з таких видів спорту, як стрітбол, волейбол, настільний теніс, дартс  та футзал.

Наші футболісти виступали під егідою газети профспілки працівників охорони здоров’я м. Києва «Медик столиці». У черговий раз збірна НМУ імені О. О. Богомольця з футзалу показала чудовий результат, посівши ІІІ місце та отримавши кубок і бронзові медалі турніру.

У складі команди виступали Хасан Тодаєв (медичний факультет №1, 6 курс ), Іван Заїм (стоматологічний факультет, 2 курс ), Аяз Алієв  (медичний факультет №4, 5 курс ), Тарас Породько  (медичний факультет №3, 3 курс ), Максим Машевський (медичний факультет №1, 4 курс ), Костянтин Цьома (медичний факультет №4, 3 курс). Тренер команди – старший викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я Віталій Петрович Зіва.

Вітаємо наших футболістів та бажаємо їм подальших  перемог у наступних змаганнях!

 

 

 

 

 

 

ГИРЬОВИКИ НМУ НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ТА СТОЛИЧНОМУ ПОМОСТАХ

 

З інтервалом у два тижні відбулися змагання з гирьового спорту всеукраїнського та  міського рівня серед студентів закладів вищої освіти (ЗВО). Протягом багатьох років такі змагання проводились на спортивній базі НМУ імені О.О.Богомольця.

Цього разу, у зв’язку з ремонтними роботами, спрямованими на оновлення спортивного комплексу, чемпіонат України  пройшов у Борисполі, Київської області, на спортивній базі Дитячо-юнацької спортивної школи, а змагання між столичними спортсменами – у загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів №1  Шевченківського району Києва.

Змагання  проводились за правилами Федерації гирьового спорту України, що відповідають правилам Міжнародної федерації гирьового спорту, з дотриманням протиепідемічних заходів  та експрес-тестуванням учасників на предмет ураження COVID-19.

Головний суддя змагань, завідувач кафедри фізичного виховання і здоров`я НМУ, кандидат педагогічних наук, професор Юрій Щербина та головний секретар Євгеній Биков (Бориспільська ДЮСШ) – обидва судді міжнародної категорії.

Змагання проводились за підтримки Київського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, який очолює А.І.Ільченко та Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України – голова С.І.Бобровник.

У всеукраїнських  змаганнях взяли участь близько 40 осіб (спортсмени, судді, тренери) з 8 регіонів України.  Спортсмени НМУ в індивідуальному заліку друге здобув аспірант Богдан Черненко і третє –  студент ФПЛ ЗСУ Віктор Дядченко. Серед семи команд  столичних вузів медики вибороли третє загальнокомандне місце.

Попереду них КНУ імені Т.Г.Шевченка – друге місце і потужна команда Національної академії внутрішніх справ України (НАВС) завоювала перше місце. В особистому заліку друге і третє місця здобули спортсмени-гирьовики НМУ – студент стоматологічного факультету Павло Книжников  та аспірант Богдан Черненко відповідно. Федерація гирьового спорту України висловдює подяку Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України за підтримку в організації змагань. Вітаємо наших спортсменів-гирьовиків із заслуженими нагородами та бажаємо нових спортивних перемог!

 

Фото 1.  Нагородна атрибутика

 

Фото 2. Суддівський корпус

 

Фото 3. Нагородження переможців і призерів. Другий від правої Черненко Богдан

 

Фото 4. Нагородження переможців і учасників. Другий від правої Книжников Павло

 

Фото 5. Книжников Павло під час змагань

 

 

 

 

 

Перемоги збірної команди НМУ у Фестивалі плавання «МІСТЕР БАТЕРФЛЯЙ»

 

 

Напередодні Нового року, 26 грудня збірна команда НМУ імені О.О.Богомольця взяла участь у Фестивалі плавання «Містер Батерфляй», який проводиться в рамках реалізації програми Київської міської спартакіади «Здоровий киянин» з метою зміцнення здоров’я, залучення до регулярних занять фізичною культурою і спортом, організації активного відпочинку та визначення кращих спортсменів. Змагання з плавання стали заключним етапом спартакіади. Достойні результати, які продемонстрували наші плавці, дозволили команді НМУ завоювати головний приз спартакіади «Кубок Виклику».

 

До збірної команди НМУ з плавання увійшли студенти, інтерни, викладачі нашого закладу. Перше місце на дистанціях 50 м вільним стилем і 50 м батерфляєм серед чоловіків виборов студент 2 курсу медичного факультету №2 Заверталюк Єгор. Третє місце на цих дистанціях зайняв асистент кафедри педіатрії післядипломного навчання Асонов Антон.

 

На дистанції 50 м батерфляй серед жінок перше місце завоювала інтерн Оголь Єлєна. Також Єлена двічі стала призеркою на дистанціях 50 м брасом і 50 м вільним стилем. Перемогу на цих дистанціях здобула інтерн Чувашева Кристина. Срібну медаль на дистанції 50 м брасом і бронзову на дистанції 50 м вільним стилем виборола фармацевт Рядська Оксана.

 

Нажаль, багато спортсменів не змогли взяти участь у змаганнях з відомих причин карантину. Але це не дозволило затьмарити радість перемог. Результати показані на змаганнях говорять про високий рівень підготовки наших плавців.

 

Щиро вітаємо наших спортсменів-плавців та їх тренера, доцента кафедри фізичного виховання і здоров’я Дяченко Анжелу Петрівну, з успішним виступом на змаганнях!

 

Вітаємо із Новорічними святами, які надходять. Бажаємо нових успіхів, нових звершень.

 

 

 

 

 

ГИРЬОВИКИ НМУ НА ПРИЙОМІ В ПОСОЛЬСТВІ ЛІВАНУ В УКРАЇНІ

1 листопада 2017 року в Києві, в Посольстві Лівану в Україні, відбулася зустріч  делегації  Міжнародної федерації гирьового спорту і Федерації гирьового спорту України, очолюваної президентом МФГС і ФГСУ, професором кафедри фізичного виховання НМУ імені О.О.Богомольця Юрієм Щербиною, а також срібного призера чемпіонату світу з гирьового спорту серед студентів, клінічного ординатора стоматологічного факультету, громадянки Лівану Рім Хумані, з Тимчасовим повіреним у справах Посольства Лівану в Україні AHMAD SOUEIDAN  та співробітниками Посольства. Під час зустрічі обговорювались перспективи розвитку гирьового спорту у світі і в Лівані, а Рім Хумані отримала пам’ятну нагороду від Посольства Лівану в Україні.

 

 

МИРНІ БАТАЛІЇ В ЗОНІ АТО

5 липня 2017 року у м. Бахмуті  Донецької області  відбулися змагання з гирьового спорту та армспорту серед військових частин Збройних Сил України та інших формувань, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України.

Головний суддя змагань – Заступник Начальника фізичної підготовки і спорту Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Полковник Борінський І.О.

 

Змагання проводилися при безпосередній участі представників Федерації гирьового спорту України,  президента Федерації,  професора кафедри фізичного виховання і здоров’я Національного медичного університету імені О.О.Богомольця   Щербини Ю.В. і судді міжнародної категорії з міста Старобельська, Луганської області, Суркіса В.Я. та представників Федерації армспорту України заслуженого майстра спорту Івакіна Т.О  і майстра спорту Коробки Є.В.

Змагання гирьовиків відкрила вихованка атлетичного клубу НМУ «Тонус»,на даний час  військовослужбовець в зоні АТО, Марія Ткачук. Вона продемонструвала чудову техніку виконання ривка з 16 кг гирею, і до того ж,  була єдиною представницею «слабкої статі» серед учасників змагань.

У змаганнях з гирьового спорту серед чоловіків в індивідуальному заліку чемпіонами стали: Віталій Самжаров – вагова категорія до 65 кг, Сергій Чут – ваг.кат до 70 кг, Олексій Мехнюк – ваг. кат. до 80 кг і майстер спорту Денис Бондар – ваг.кат понад 80 кг, який показав найкращий результат у ривку гирі 24 кг – 256 підйомів.

В армспорті у напруженій боротьбі перемогу у  ваговій категорії до 70 кг отримав  Євген Коробка, у  ваг.кат до 80 кг Євген Жадан і чемпіонський титул у ваговій категорії понад 80 кг отримав  заслужений майстер спорту України, 12-разовий  чемпіон світу Тарас Івакін.

У командному заліку Кубок переможців   отримала команда оперативно-тактичного угрупування «Донецьк».

За значний особистий внесок в організацію спортивно-масової роботи та проведення спортивних заходів в зоні антитерористичної операції на сході України професор кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ, президент ФГСУ Юрій Щербина і суддя міжнародної категорії Валерій Суркіс були нагороджені грамотами Командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенанта Попко С.М.

 Урочисте відкриття змагань.

 Інструктаж перед початком змагань. Від лівої, президент ФГСУ, професор кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ Юрій Щербина, головний суддя змагань полковник Ігор Борінський,   представник Федерації апрмспорту України Євген Коробка

 Ривок виконує Марія Ткачук.

 Нагородна атрибутика.

Фрагмент змагань з гирьового спорту.

Фрагмент змагань з армспорту – ліворуч ЗМС Тарас Івакін.

Фрагмент нагородження команд з гирьового спорту. Нагородження проводить Ю.Щербина.

 Преможці і призери змагань, організатори і судді.

 Почесна  грамота.

 

 

Збірна НМУ імені О.О. Богомольця з футболу знову підтверджує свій високий статус

У 2013-2014 році. наша збірна знову розпочала непростий шлях в студентській футбольній лізі «Динамо».

Дуже тяжко повторювати попередні успіхи всім командам-учасницям, а тим паче нашій збірній медиків, яка вже втретє поспіль бере участь у цьому турнірі (ІІ та ІІІ місце у попередніх турнірах). Головним завданням для нашої команди було – знову потрапити до фіналу чотирьох, який вже традиційно проходить на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Вирішальна стадія змагань розпочалася весною 2014 року. Для цього наша збірна НМУ досягла 100% результату у груповому етапі, де виборола 1-ше місце. В чвертьфіналі медикам протистояла команда НТУУ «КПІ» . Для обох команд ця зустріч була дуже важливою тому, що тільки перемога однієї з команд давала змогу потрапити до фінальної частини і зіграти на одному з кращих стадіонів України. Врешті-решт фінальний свисток зафіксував перемогу нашої збірної з рахунком 2:0.

Півфінальна зустріч з командою НУХТ, яка цього разу була сильніше, надала можливість студентам НМУ підтвердити успіх попереднього року в боротьбі за бронзові нагороди.

24 травня відбулися ігри фіналу чотирьох найсильніших студентських команд м. Києва. Палке вболівання студентів-медиків на трибунах та особиста підтримка ректора НМУ професора Амосової К.М. і керівництва нашого університету надавали додаткових сил для боротьби нашої команди з збірною КНЕУ ім. В. Гетьмана. Лише за 5 хв. до фінального свистку наша команда вирвала перемогу у грі, де останню крапку поставив капітан збірної Олексюк Володимир (медичний факультет №2, 4 курс).

Окремо треба відзначити дуже надійну і впевнену гру нашого воротаря Войтовича Олега (медичний факультет №1, 2 курс), якого організатори чемпіонату в черговий раз визнали найкращим воротарем студентської ліги «Динамо».

Щиро вітаємо футболістів з успішним виступом!

 

 

 

 

 

Міжнародний турнір з шахів

15 – 25 липня у м. Барселона, Іспанія, відбувся міжнародний турнір з шахів, в якому прийняв участь студент ІІІ курсу, медичного факультету №2 Упадхіая Анвеш.

За результатами турніру , представник Національного медичного університету імені О.О.Богомольця посів почесне 2 місце.

 

 

Пробіг під каштанами

 

Команда студентів та викладачів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяла участь у щорічному спортивно-благодійному проекті «Пробіг під каштанами», який вперше пройшов не під квітучими київськими каштанами, а восени – 7 вересня.

Бажаючих вийти на 22-й благодійний старт проекту виявилось чимало. Кожен учасник Пробігу робить неоціненний вклад у рятування десятків дитячих життів, тому що на кошти, зібрані під час «Пробігу під каштанами» буде придбано необхідне медичне обладнання та матеріали для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Взявши участь у Пробігу, студенти Університету отримали можливість відчути себе частиною здорової, активної, прогресивної, відповідальної України. Таким чином вони проявляють себе, вчаться допомагати, усвідомлюють важливість власного вкладу в загальні досягнення. Ми перемогли вже просто тоді, коли вийшли на старт.

Участь команди Університету в наймасовішій спортивно-благодійній акції пройшла за підтримки Студентського парламенту, кафедри фізичного виховання і здоров’я та відділу гуманітарної освіти та виховання.

 

 

 

 

 

РУХАНКА

14 вересня у форматі святкування Дня фізичної культури та спорту на Софійській площі м. Києва відбувся всеукраїнський захід , головним девізом якого було «Мир! Пліч-о-пліч! Ми єдині!». У заході взяли понад 2500 учасників з різних регіонів України, у тому числі близько півсотні студентів Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Перед учасниками із спортивними вправами виступили ветерани спорту України, демонструючи приклади спортивного довголіття. 91-літній гімнаст М. Кошкін установив три рекорди України для свого віку – він підтягнувся на перекладині 5 разів, віджався в упорі лежачи 14 разів і потім підтягнувся на перекладині 3 рази утримуючи гімнастичний «кут». Юрій Щербина професор кафедри фізичного виховання і здоров’я, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса виконав свою коронну вправу – під оплески учасників кілька разів підряд підкинув пудову гирю над головою і зловив її на шию. На закінчення усі учасники взяли участь у фізкультурно-спортивному масовому заході «Руханка», у ході якого перешикувались у слово «МИР», що було зареєстровано, як масовий рекорд Книги рекордів України.

 

 

Турнір з шахів

4 жовтня 2014 року у Центральному будинку Офіцерів Збройних Сил України відбувся ТУРНІР З ШАХІВ «МЕМОРІАЛ ПЕТРА КОВАЛЯ» Київської міської спартакіади «Здоровий киянин».

У цьому турнірі взяли участь і студенти медики: Упадхіая Анвеш студент з Індії міжнародний майстер , що навчається на медичному факультеті №2, ІІІ курс, який зайняв 1 місце серед чоловіків, Меркулова Ірина,лікар- інтерн, що посіла 1 місце серед жінок та Джораєва Говхер, яка зайняла 3 місце.

 

 

 

 

 

 

 

Початок Клубно-зальної волейбольної ліги

7 жовтня у спортивному комплексі НМУ відбувся перший матч першого туру Клубно-зальної волейбольної ліги (КЗВЛ) серед чоловічих команд сезону 2014-2015 року з класичного волейболу.

Перший тур розпочався на користь збірної НМУ, яка обіграла спортивний клуб «Ермітаж» м. Боярка з рахунком 3:1.

Кращим гравцем матчу було визнано студента ІІІ курсу , медичного факультету №3 Савчука Павла.

На протязі сезону заплановано ще не одну гру серед чоловічих та жіночих команд, де збірна НМУ неодмінно прийматиме участь .

Тож слідкуйте за новинами та приходьте вболівати за збірні команди нашого університету!