ЗАЯВА

19.02.2018

Національний медичний університет імені О. О. Богомольця закликає колектив і студентську спільноту до солідарності із родиною і близькими Мукаддас Насирлаєвої, колишньої студентки 1-го курсу нашого університету.

Університет докладає максимум зусиль, щоб сприяти встановленню обставин зникнення Мукаддас 30 січня. Ми не знаємо, що сталося з Мукаддас і де вона зараз. Не втрачаючи надії, ми ставимося до інформації ЗМІ максимально серйозно. Медичний університет імені Богомольця всіляко сприятиме правоохоронним органам у розслідуванні зникнення Мукаддас Насирлаєвої. Керівництво університету надасть для цього всю необхідну інформацію в межах компетенції.

На жаль, Мукаддас була відрахована з НМУ через порушення міграційного законодавства. Термін дії її візи закінчився 17.12.2017 року. До цього часу Насирлаєва не оформила посвідку і не виїхала до Туркменістану, щоб отримати нову візу. 18 січня медичний університет повідомив про розірвання контракту з Мукаддас Насирлаєвою на підставі порушення студенткою міграційного законодавства, 24 січня їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету, оскільки ситуація не змінилася.

Національний медичний університет зацікавлений в тому, щоб всі обставини у цій справі якнайшвидше було встановлено і звертається до ЗМІ з проханням уникнути будь-яких маніпуляцій щодо зникнення колишньої студентки НМУ до оголошення офіційних результатів слідства.

Адміністрація Університету