ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

05.03.2018

5 березня 2018 року у конференц-залі фізико-хімічного відбулося позачергове засідання Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця під головуванням першого проректора з науково-педагогічної роботи, професора Ярослава Цехмістера.

На засіданні розглядалося питання «Щодо засудження тролінгу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця». Абсолютно неприпустимою є діяльність невідомих осіб щодо цькування НМУ (розміщення на вулицях міста Києва банерів із провокаційними заявами щодо МОЗ України від імені ректора НМУ імені О.О. Богомольця Амосової К.М.; направлення смс-повідомлень, здійснення фейкових заяв щодо керівництва Університету та студентів протягом останніх декількох місяців та інше)
Проаналізувавши ситуацію, що склалася між НМУ імені О.О.Богомольця, МОЗ України та Центром тестування, – Члени Вченої ради ВИРІШИЛИ:

1. Просимо Генерального прокурора України Ю.В. Луценко взяти на особистий контроль розслідування численних заяв ректора НМУ Катерини Амосової про кримінальні правопорушення з цього приводу, що зареєстровані та мають ефективно розслідуватись.

2. Закликаємо посадових осіб МОЗ України припинити переслідування та тиск на НМУ імені О.О. Богомольця.

3. Вимагаємо від в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун терміново припинити безпідставні політичні спекуляції щодо НМУ імені О.О. Богомольця та його ректора Амосової Катерини Миколаївни.

4. Вимагаємо від МОЗ України зобов’язати Центр тестування виконати вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» та здійснити дії спрямовані на укладення з НМУ імені О.О. Богомольця договору про надання послуг з проведення ліцензійних іспитів «Крок» у 2018 році.5.

Виражаємо підтримку ректору НМУ імені О.О. Богомольця Амосовій Катерині Миколаївні в її боротьбі за права, незалежність та автономність НМУ імені О.О. Богомольця. Рішення було прийнято одноголосно