РЕЗУЛЬТАТИ АНАЛІЗУ РОБОТИ КОМІСІЇ МОЗ

30.03.2018

Сьогодні Комісія Міністерства охорони здоров’я України провела “публічне обговорення” основних показників діяльності, очолюваного відстороненою Катериною Амосовою Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у 2017 році без її присутності.

Під час засідання Комісія, не володіючи підтвердженими доказами, припустила зауваження до звіту в цілому і до таких пунктів умов контракту: нібито в НМУ не проводиться навчально-виховний процес на рівні державного стандарту якості освіти, в той же час Університет єдиним серед медичних закладів отримав міжнародне визнання 3 зірки рейтингу QS. Були недостовірні зауваження щодо не удосконалення інфраструктурного комплексу заходів спрямованих на забезпечення розвитку пріоритетних напрямків медичної, фармацевтичної науки, не беручи до уваги те, що НМУ єдиний університет, який заробив 50 млн грн від наукової діяльності і постійно вдосконалює цей напрямок.

Були намагання вишукати зауваження щодо недотримання чинного законодавства, порушення фінансової дисципліни, невідповідності створення Антикорупційного комітету НМУ, заходів щодо запобігання корупції, кадрового призначення, підписання угод про співпрацю з іноземними країнами без погодження МОЗ.

Комісії МОЗ, під головуванням в.о Міністра, забувши про конфлікт інтересів, прийняла рішення:
1.Визнати роботу Катерини Амосової у 2017 році незадовільною.

2.Рекомендувати Міністерству охорони здоров‘я України достроково розірвати контракт з Катериною Амосовою у зв’язку із невиконанням умов контракту у 2017 році.

Зазначимо, що всі вищезгадані нібито порушення були перевірені Рахунковою Палатою України, яка не виявила жодного зауваження до діяльності НМУ під керівництвом ректора Катерини Амосової.

Прес-центр