ВІЗИТ ДЕЛЕГАЦІЇ МІЖНАРОДНОГО ЦЕНТРУ – БАРСЕЛОНСЬКОГО ДИТЯЧОГО ГОСПІТАЛЮ (ІСПАНІЯ) ДО НМУ

10.07.2017

В червні 2017 року до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця завітали представники Міжнародного Центру Sant Joan de Déu – Barcelona Children’s Hospital (Іспанія). Делегація у складі директора міжнародної служби Antoni Arias Enrich, фахівців міжнародної служби Фарніера Ботіева Фатіми, Амен Гобернсдо Сарай, Президента фонду “Допомоги онкохворим дітям” Валентини Маркевич провели робочу зустріч з проректором з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи професором Олесею Линовицькою та начальником міжнародного відділу Ганною Малуновою. В ході бесіди були презентовані ключові пріоритети діяльності НМУ та Barcelona Children’s Hospital, а також обговорені можливості і напрямки співробітництва.

Університетський госпіталь в Барселоні є одним з провідних лікувальних закладів Європи для дітей та підлітків. Він також визнаний на світовому рівні завдяки науково-дослідницькій діяльності в області нейрометаболічних захворювань, молекулярної біології раку і захворювань фетального походження. Інновація є невід’ємною частиною стратегії госпіталю і має в своєму розпорядженні для цього особливу структуру, яка займається збором коштів, підтримує розробку проектів і патентів, а також сприяє розвитку міжнародного співробітництва в цій галузі. Будучи університетською клінікою, в госпіталі проходять підготовку студенти Барселонського університету за всіма педіатричними спеціальностями, а також гінекології та акушерства. На післядипломному рівні щорічно Госпіталь відвідують понад 500 фахівців-практикантів, багато з яких приїжджають з інших країн.
Учасники делегації проявили зацікавленість в розробці програми з проходження нашими студентами та викладачами стажувань на базі госпіталю.

Відділ міжнародних зв’язків