АСПІРАНТ КАФЕДРИ ЗАГАЛЬНОЇ ХІРУРГІЇ №2 ОТРИМАВ ГРАНТ ТА ВЗЯВ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ КОНГРЕСІ З ХІРУРГІЇ ОЖИРІННЯ ТА МЕТАБОЛІЧНИХ РОЗЛАДІВ (ГРЕЦІЯ)

31.05.2018

Аспірант кафедри загальної хірургії №2 Микола Кривопустов виграв грант Європейського відділення Міжнародної федерації хірургії ожиріння та метаболічних розладів та взяв участь у роботі 8-го Конгресу Європейського відділення цієї федерації (IFSO-EC), що з 17 травня по 19 травня 2018 р. відбувся у м. Афіни (Греція).

На урочистій церемонії Президент IFSO-EC Michel Suter, MD, FACS привітав аспіранта кафедри загальної хірургії №2 нашого Університету з отриманням гранту IFSO-FC для молодих вчених. Цей конгрес об’єднав світових лідерів у галузі баріатричної хірургії задля подальшого навчання, наукової дискусії та співпраці у боротьбі з ожирінням. У фокусі уваги був інтегрований підхід до здоров’я хворих на ожиріння та сучасні стратегії хірургічного вирішення зазначеної проблеми.

Микола Кривопустов прослухав лекції від запрошених світових експертів, пройшов навчання під час майстер-класів та відеокурсів із залученням сучасних технологій, відвідав симпозіуми. Були докладно розглянуті питання патофізіології ожиріння, впливу баріатричних втручань на глікемію, зміни з боку нирок та печінки, міждисциплінарні питання хірургії метаболічних розладів, співвідношення її з фармакотерапією, вибір виду баріатричної операції.

Конгрес завершився дискусією, протягом якої були розглянуті майбутні стратегії розвитку хірургії ожиріння та метаболічних розладів, що входить до сфери наукових інтересів кафедри загальної хірургії №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

 

Кафедра загальної хірургії №2,

відділ міжнародних зв’язків