Гідні пам’яті свого вчителя

11.04.2014
11 квітня  2014 року на базі кафедри дитячої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця в Національній дитячій спеціалізованій лікарні ОХМАТДИТ відбулась науково-практична конференція “Актуальні питання ортопедії та травматології у дітей” та відкриття меморіальної дошки присвячені пам’яті лауреата Державної премії України, доктора медичних наук, професора кафедри дитячої хірургії Дольницького О. В.
 Перед початком наукового зібрання його учасники урочисто відкрили меморіальну дошку на честь педагога, талановитого вченого, професора О.В. Дольницького. Пам’ятний знак встановлено на будинку лікарні «Охматдит», де Олег Володимирович працював понад 50 років. За цей час він зробив значний внесок у розвиток вітчизняної науки і практичної медицини, став фундатором дитячої мікрохірургії в Україні.
«Вшанування пам’яті видатного вченого стало визначною подією у науковому і культурному житті лікарні та Університету, а також для цілої наукової школи, що представлена гроном послідовників та учнів професора Дольницького О.В.», – наголосив у своєму вступному слові завідувач кафедри дитячої хірургії НМУ, професор А.Ф. Левицький.
Увиступахвідомихучених,учнівіпослідовниківОлега Володимировича  луналивдячнітеплісловапропрофесораякпро відомого вченого, щиру мудру людину та неординарнуособистість.
Варто підкреслити, що ініціатива вшанування в НДСЛ “ОХМАТДИТ” вже стала доброю традицією. На пам’ятних дошках закладу викарбовано імена Новікової Т.П., лікаря від Бога, яка очолювала колектив лікарні впродовж 37 років; професора Сітковського М.Б. – видатного хірурга, доктора медичних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України; Шуринка А.Р. – вченого-хірурга, доктора медичних наук, професора, засновника київської школи дитячих хірургів та ін.
Серед учасників конференції – друзі, учні та послідовники школи дитячої мікрохірургії. Під час роботи конференції вони довели, що є гідними продовжувачами справи свого вчителя. Доповідачі завідувач кафедри дитячої ортопедії і травматології професор А.Ф. Левицький, молоді вчені О.В. Бебешко, В.М. Бовкун, С.М. Безверхий, В.М. Вітязь розповіли про нинішні досягнення в лікуванні складних деформацій хребта, розщеплення грудини у дітей, відривних переломів сідничного горба, піднімали інші проблеми боротьби з дитячими недугами. Учасники конференції мали можливість побувати в клініці, оглянути хворих та ознайомитись із сучасними методиками лікування.