ЛІКАРІ-ІНТЕРНИ УСПІШНО СКЛАЛИ ДЕРЖАВНУ АТЕСТАЦІЮ НА КАФЕДРІ АКУШЕРСТВА ТА ГІНЕКОЛОГІЇ ІПО

23.06.2018

21 червня 2018 року завершилася державна атестація перших випускників кафедри акушерства та гінекології Інституту післядипломної освіти, клінічною базою якої є Київський міський пологовий будинок №5.

Атестаційна комісія під головуванням завідувача кафедри акушерства та гінекології ІПО, професора М.В.Макаренка оцінювала знання та компетенції 23 випускників. Усі інтерни успішно пройшли державну атестацію.

Іспит проходив у декілька етапів. Зокрема, робота в клініці з вагітними та гінекологічними пацієнтками, демонстрація практичних навичок на фантомах та перевірка теоретичних знань – всі етапи іспиту проходять в умовах хорошої організації роботи співробітників і виваженої логістики для інтернів. На клінічному етапі інтерни демонструють комунікативні компетенції, вміння працювати з медичною документацією, складати план обстеження та ведення пацієнта, оцінювати отримані результати. Робота з фантомом підтверджує вміння лікаря приймати фізіологічні пологи, малі гінекологічні операції, перевіряє знання інструментарію. Теоретична частина іспиту з вирішенням задач щодо невідкладних станів пацієнта – яскраве підтвердження не лише чіткості клінічного мислення, але й його швидкості, що досягається відмінною професійною підготовкою та є невідʼємною складовою подальшої роботи лікаря.

Професор Михайло Макаренко, впевнений, що отримані глибокі знання дозволять випускникам гідно вступити до молодої когорти медиків XXI ст. і опанувати не одну життєву і професійну висоту, адже від майстерності, знань та компетенцій залежатиме найдорожче для кожної людини — її здоров’я.

Кафедра акушерства та гінекології ІПО