МАЙСТЕР КЛАСИ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

04.06.2018

До Міжнародного дня захисту дітей 1 та 4 червня 2018 року на медичному факультеті №3 були проведені чотири майстер-класи та тренінги на різноманітні теми від провідних фахівців, коучів та експертів.

Наталія Бугайова, провідний науковий співробітник Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, к.псих.н. провела тренінг на тему «Основи психологічної кібербезпеки: реальне життя у віртуальному просторі». Під час тренінгу було розкрито багато нюансів щодо життя в інтернеті та його специфіку, акцентовано увагу на тому, як можна захиститись від он-лайн злочинців та вберегти не тільки свою особисту інформацію, а й своє життя. Експерт розглянув питання кіберпереслідування, кіберцькування, застосування колажів, відеороликів як засобів булінгу, кіберсексуальних домагань, крадіжки особистості, комунікаційної ізоляції, псевдовіктимізації, психологічного впливу через кіберпростір. Дуже детально зупинилася на питаннях наслідків кіберпереслідування та кіберцькування – психологічних, соціальних та проблемах зі здоров’ям. Учасників тренінгу познайомили з поняттями кібермоббінгу, кібербулінгу, кіберсталкінгу, кіберхарассменту, кібергрумінгу, грифінгу, асистованого кіберсуїциду.

Випускниця НМУ імені О.О. Богомольця Марина Медвінська провела майстер-клас на тему «Бути ідеальною чи щасливою?». Психолог розкрила плюси та мінуси кожної з позиції. Коуч, педагог-психолог, експерт по ейдетиці, мнемотехніці Олена Калачикова розкрила секрети експрес підготовки до іспитів, навчила за допомогою спеціальних методик запам’ятовувати великі обсяги інформації. На майстер-класах ми отримали поради й знання як вміти жити в гармонії з собою, любити себе, не піддаватися негативному впливу, налаштовувати себе на позитивне відношення до життя.

Деканат медичного факультету №3