ПРО ПРИПИНЕННЯ ПОРУШЕННЯ БУДІВЕЛЬНИХ ТА САНІТАРНИХ НОРМ ЩОДО ПРИМІЩЕННЯ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО КОРПУСУ НМУ НА ВУЛ. ПУШКІНСЬКІЙ, 22

01.08.2018

Проблема порушення будівельних та санітарних норм постала через прибудоване у дворі кафе і надбудову до території приміщення фармацевтичного корпусу НМУ. Вказані будівельні конструкції капітальною стіною закрили вікна санвузлів та унеможливили функціонування аварійного виходу, який був закритий металевою решіткою. Про зазначений факт було повідомлено правоохоронні органи.

«Ми ретельно вивчили технічну документацію на будівлю, починаючи з 1962 року і закінчуючи сучасними проектами. Усі зазначені елементи будівлі (вікна, двері) у документах є. Тому факт порушення будівельних та санітарних норм – очевидний», – розповідає начальник експлуатаційно-технічного відділу НМУ Сергій Польський. У результаті перемовин вдалося зобов’язати власника незаконних добудов приступити до ліквідації споруджень. Наразі вже розпочато роботи по демонтажу будівельних конструкцій, які призвели до порушення.

Нагадаємо, капітальні ремонтні роботи в одному із найстаріших корпусів НМУ – фармацевтичному, розпочалися ще минулого року. Наразі вже відремонтовано другий поверх, будівельники проводять завершальні роботи на першому та третьому поверхах, розпочато ремонт на четвертому.
Підвісні стелі, сучасні економні LED-світильники, рівномірна LED-підсвідка в коридорах, підлогове покриття ПВХ у всіх навчальних аудиторіях, ламінат у викладацьких кімнатах, зносостійка ПВХ-плитка у коридорах, сучасна сантехніка у санвузлах. У перепланованому приміщенні першого поверху з’явився великий хол – місце, де студенти можуть підготуватися до лекцій, роздягальня, деканат для студентів заочної форми навчання. Повністю оновлено вхідну частину будівлі, капітально відремонтовані навчальні кімнати другого поверху, приміщення деканату. Вже замовлено необхідні меблі та лабораторні шафи для проведення студентами дослідів. До початку навчального року буде закінчено капітальний ремонт та обладнано сучасною комп’ютерною, мультимедійною технікою, зручними багатофункціональними меблями простору лекційну аудиторію на 1 поверсі.

Адміністрація Університету докладає максимум зусиль, щоб студенти факультету, де у цьогорічну вступну кампанію – найбільший конкурс серед абітурієнтів (понад 13 чоловік), мали можливість здобувати сучасну освіту в комфортних умовах європейського рівня.

Прес-центр