Ректор НМУ ім. Богомольця Катерина Амосова просить правоохоронців розібратися з інформаційною кампанією проти неї

05.03.2018

Ректор Національного медичного університету Катерина Амосова просить Генеральну прокуратуру і Національну поліцію розібратися з інформаційною кампанією проти неї. Про це на прес-конференції в прес-центрі Українських Новин повідомила ректор Національного медичного університету ім. Богомольця Катерина Амосова.

За її словами, вранці їй стало відомо, що в Києві був розміщений банер з фото Амосовою і Супрун з текстом “Судді за мене, студенти за мене. Для перемоги Революції гідності геть Супрун. Катерина Амосова”.

“Я бачу в цьому абсолютно чіткий тиск на мене як на керівника великого і успішного університету, як на ректора, який був обраний університетською спільнотою у важкій конкурентній боротьбі”, – заявила Амосова.

При цьому Амосова зазначила, що розміщення цього банера є кульмінацією інформаційної атаки на неї, її родину та НМУ.

“Була розкрита електронна пошта моя, мого чоловіка, був доступ на інтернет-банкінг”, – повідомила Амосова.

Амосова додала, що зазначене восени невідомі представляючись студентами НМУ підтримують її і чинячи тиск на суд намагалися її дискредитувати.

Амосова зазначила, що зазначені дії сплановані компанією Underdog, яка спеціалізується на тролінгу людей на замовлення.

“Я бачу значну ймовірність того, що подібні акції, тролінг і цькування буде продовжуватися. І через день або тиждень з’являться мої фейкові фото в інших місцях. Тому зараз я хочу зробити заяву і засвідчити, що це черговий прояв п’ятимісячного цькування компанією Underdog , яка надає послуги троллінгу. Вони працюють на замовлення і спеціалізуються на тиск “, сказала вона.

Амосова додала, що з даного питання вона вже написала відповідні звернення в Національну поліцію і генеральну прокуратуру.

“Я тільки що повернулася від прокурора Києва пана Говди Романа і залишила мою заяву про вчинення правопорушення і подала аналогічну заяву до Печерського відділення слідчого управління поліції м.. Києва щодо цього інциденту”, – зазначила ректор.

При цьому Амосова додала, що за минулий рік НМУ отримав надходжень до 700 млн гривень, з яких дві третіх він заробив сам.

Як повідомляли Українські Новини, раніше суд відновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця при цьому Міністерство охорони здоров’я вирішило оскаржити дане рішення суду.

Джерело: Українські новини