СЕСІЯ “АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ КЛІНІЧНОЇ ІМУНОЛОГІЇ, АЛЕРГОЛОГІЇ ТА МЕДИЧНОЇ ГЕНЕТИКИ”

14.04.2017

12 квітня 2017 року на базі кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулась квітнева наукова сесія «Актуальні питання клінічної імунології, алергології та медичної генетики».

В доповідях студенти висвітлили актуальні проблеми сучасної імунології, алергології та медичної генетики. В семінарі брали участь 10 молодих науковців – студентів НМУ, серед яких був проведений конкурсний відбір на кращий виступ. Тематика досліджень: сучасні аспекти молекулярної алергодіагностики та специфічної імунотерапії, проблеми імунології пухлин та молекулярної генетики. В ході обговорення та дискусії членів журі, до складу якого увійшли як досвідченні викладачі кафедри, так і студентська молодь, було визначено найкращі доповіді та нагороджено учасників дипломами. Також заслухали доповідь асистента кафедри Владислава Царика «Клінічні випадки в алергології. Труднощі діагностики алергії». Відповідальним за проведення сесії був доцент кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики НМУ імені О.О. Богомольця Бісюк Ю.А.

До складу журі увійшли: Курченко А.І., завідувач кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики НМУ імені О.О.Богомольця; д.мед.н., професор, Федорук Г.В., к.мед.н., доцент кафедри, Мішаріна Ж.А., к.мед.н., асистент кафедри, Плахотна Д.В.; к.мед.н., асистент кафедри клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики НМУ імені О.О.Богомольця, Друзенко Максим, студент 5 курсу медичного факультету №3 НМУ імені О.О. Богомольця, Каштанов Вадим – студент 5 курсу медичного факультету №2 НМУ імені О.О.Богомольця.

Найкращими у своїх секціях були визнані:
Клінічна імунологія
1 місце – Ільяшенко Андрій
2 місце – Копоть Марія
3 місце – Новоскольцев Артур, Лавровський Назар
Медична генетика
1 місце – Білоросюк Марія
2 місце – Рассолова Анастасія, Корнійко Єлизавета
3 місце – Бігун Юлія, Гончарук Альона

Кафедра клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики