ЩОРІЧНА МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ З АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ ХІРУРГІЧНОЇ СТОМАТОЛОГІЇ ТА ЩЕЛЕПНО-ЛИЦЕВОЇ ХІРУРГІЇ

21.05.2018

11 травня 2018 року в лекційній залі стоматологічного медичного центру НМУ імені О.О. Богомольця відбулася щорічна традиційна науково-практична міжнародна конференція «Сучасна стоматологія та щелепно-лицева хірургія». Науковий форум був присвячений двом знаковим датам: 25-річчю НАМН України та 40-річчю відновлення наукової дентальної імплантації в УРСР та Україні. Поділитися своїми науковими досягненнями зібралися представники профільних кафедр з найбільших регіонів України, гості з Білорусі та інших країн, завідувачі щелепно-лицевих відділень.

На відкритті конференції привітали учасників декан стоматологічного факультету, професор Біденко Н.В. та завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця, член-кореспондент НАМН України, професор Маланчук В.О. До роботи наукового форуму долучилися професори з Вінниці, Тернополя, Чернівців, Івано-Франківська, Запоріжжя, Херсону, делегати інших регіонів, аспіранти, практикуючі лікарі, співробітники суміжних кафедр стоматологічного профілю, молоді науковці та студенти.

Більшість доповідей стосувалася дентальної імплантації, лазерної стоматології, лікування патологій слинних залоз, скронево-нижньощелепного суглоба, верхньощелепних пазух тощо. Представлені матеріали були насичені експериментальними даними, біологічним обґрунтуванням та практичним застосуванням. До слова, в рамках пленарного засідання полковник медичної служби, доктор медичних наук Коваленко В.В. (УВМА, Київ) розповів присутнім про «Особливості організації медичної допомоги військовослужбовцям з бойовими ушкодженнями щелепно-лицевої ділянки в зоні проведення сучасного збройного конфлікту (досвід АТО)», професор Шевела Т.Л. (Мінськ, Білорусь) представила доповідь на тему «Диагностика периимплантита у пациентов в ранние сроки после операции дентальной имплантации», а завідувач відділення в НДСЛ «ОХМАТДЕТ» Тетруєва Н.А. озвучила сучасні підходи у лікуванні венозних мальформацій щелепно-лицевої ділянки у дітей. Обговорені також інші питання хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії.

В рамках конференції працювала медична виставка, були представлені друковані матеріали кафедри минулих років, всі бажаючі могли ознайомитися з ними. Кожен присутній мав нагоду отримати друковані матеріали, відповідно представники інших кафедр подарували кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії НМУ імені О.О. Богомольця свої друковані видання. Зразки продукції фірм-виробників, зокрема, сучасних, екологічно чистих антисептиків продемонструвала фірма «Віталіт». Реакція присутніх студентів 3-5 курсів на конференції була позитивною, виявлялась зацікавленість сучасними, прогресивними напрямками в щелепно-лицевій хірургії, якщо врахувати, що більшість з молодих колег лишилися до закриття заходу. Після закінчення пленарного засідання дружнє спілкування колеги продовжили в неформальній атмосфері. Таким чином, 24-й науково-практичний захід, організований кафедрою хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, підтвердив свою доцільність в плані обміну науковим досвідом фахівців зі стоматології та щелепно-лицевої хірургії. Наступна конференція запланована на 17.05.2019 р.

Кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії