СТУДЕНТКА НМУ ЗДОБУЛА 2 МІСЦЕ НА 78-МУ МЕДИЧНОМУ КОНГРЕСІ В КРАМАТОРСЬКУ

25.05.2016

19-20 травня 2016 року в Донецькому національному медичному університеті ім. М. Горького (м. Краматорськ) відбувся 78-й Науковий медичний конгрес студентів та молодих вчених “Медицина ХХІ століття”.

Участь у конференції взяла студентка V курсу НМУ імені О.О. Богомольця, член ради СНТ імені О.А.Киселя, староста гуртка з дитячої хірургії Соломія Семенів (науковий керівник – доктор медичних наук, професор кафедри дитячої хірургії В.П. Притула), яка за результатами журі зайняла почесне друге місце у секції “Хірургія. Дитяча хірургія. Травматологія та ортопедія. Анестезіологія і реанімація”.

Доповіддю на тему “Лапароскопічно-асистоване трансанальне ендоректальне зведення товстої кишки при хворобі Гіршпрунга у дітей” студентка НМУ зуміла зацікавити усіх присутніх, в тому числі досвідчених лікарів та молодих вчених. За призові місця в секції, в якій була Соломія, боролися 14 студентів з медичних університетів України, проте вона зуміла гідно представити альма матер та прекрасно виступила на конференції.

У рамках Наукового медичного конгресу студентів та молодих вчених відбувся майстер-клас із лапараскопії, де усі учасники мали змогу попрактикувати та покращити свої навички у цій галузі хірургії.

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця