СТУДЕНТИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В 66 ГЕНЕРАЛЬНІЙ АСАМБЛЕЇ IFMSA (ЧОРНОГОРІЯ)

15.03.2017

З 2 по 8 березня 2017 року студентка 6 курсу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Вікторія Бігунець брала участь в 66 Генеральній Асамблеї IFMSA, яка проходила в м. Будва (Чорногорія).

Генеральні асамблеї IFMSA – це зібрання всіх активних асоціацій-членів IFMSA, яке відбувається двічі на рік – в березні та в серпні. На Генеральній асамблеї обговорюються всі актуальні питання роботи IFMSA та асоціацій-членів федерації (політика федерації щодо актуальних проблем сучасної медицини, вибори правління федерації, підписання контактів на міжнародні стажування між асоціаціями-членами федерацій і т.д.). Делегацію UMSA-Ukraine представляли: Володимир Смоланка (президент UMSA), Вікторія Бігунець (віце-президент з внутрішніх зв’язків), Аліна Ваколюк (віце-президент з міжнародних зв’язків), Андрій Пилипець (секретар UMSA), Марта Базилевич (національний координатор комітету медичної освіти), Євгенія Парастивюк (член ревізійної комісії UMSA), Юлія Карлійчук (координатор обмінів) та Юлія Алієва (член комітету репродуктивного здоров’я). На Генеральній асамблеї були присутні більше 900 учасників з 98 країн світу.

На засіданні NMO Management представники IFMSA під керівництвом Віце-президента IFMSA з розвитку федерації Андрея Вуйковача, де зокрема взяла участь Віце-президент UMSA з внутрішніх зв’язків Вікторія Бігунець, розробляли Стратегію IFMSA, вирішувались питання залучення нових членів, особливості внутрішньої комунікації всередині асоціації, партнерства та фандрайзингу. Також обирались основні напрямки роботи асоціації, серед яких зокрема гостро обговорювались питання донорства та трансплантації, грудного вигодовування, проблеми психічного здоров’я, гендерного насильства, ризик надзвичайних ситуацій та стихійних лих та гуманітарні дії.

Делегати UMSA-Ukraine гідно представили Україну, зокрема медичні університети, серед національних координаторів обмінів інших країн, та підписали нові контракти. Завдяки міжнародній співпраці все більше студентів усього світу дізнаються про медицину України та про красу нашої країни. Це допомагає становленню нашої держави на міжнародній арені. Також наші представники долучились до роботи комітету медичної освіти, зокрема, створення нових методів навчання та різноманітних інтерактивних проектів.

Загалом Генеральна асамблея стала для нашої асоціації надзвичайно корисною, делегати UMSA визначили напрямки роботи комітетів та асоціації загалом на майбутні 3 роки, налагодили взаємозв’язки з багатьма асоціаціями-членами IFMSA.

Всеукраїнська асоціація студентів-медиків