УГОДА МІЖ НМУ ТА МЕДИЧНИМ ШТАБОМ НАЦІОНАЛЬНОГО СПРОТИВУ

25.03.2014
Між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Медичним штабом національного спротиву 14 березня 2014 року було укладено угоду про співпрацю щодо надання спеціалізованої допомоги силами співробітників Університету та осіб, які навчаються.
У відповідь на звернення Медичного штабу національного спротиву за підписом доктора медичних наук, в.о. координатора штабу В.В. Стеблюка адміністрація Університету підтримала пропозицію щодо створення науково-дослідної клінічної групи для напрацювання методик профілактики та ранньої діагностики соматичних та психосоматичних розладів з надання медичної допомоги особам, які її потребують. В свою чергу адміністрація НМУ запропонувала активно залучати для забезпечення чергувань в амбулаторіях Шпиталю викладачів клінічних кафедри, аспірантів, клінічних ординаторів та лікарів-інтернів.
За необхідності забезпечення висококваліфікованої лікувально-діагностичної та консультативної допомоги адміністрація НМУ запевнила, що Медичний штаб національного спротиву може розраховувати та залучення фахівців НМУ імені О.О. Богомольця та потенціал майже 150 клінічних баз Університету.
Наразі разом з волонтерами з усіх регіонів України у медичному центрі за адресою вул. Трисвятительська, 7 (Шпиталь Майдану) представники дванадцяти клінічних кафедр (координатор від НМУ – професор С.О. Дубров) ведуть прийом бажаючих. Всього у віданні медичного центру діють у різних місцях чотири великі та шість малих амбулаторій. Складні діагностичні обстеження (ехо-кардіографія, УЗД-обстеження, ФЕГДС) проводяться на клінічних базах Університету. За угодою ця спільна громадська діяльність має тривати до кінця 2014 року.
         На тлі рішучих перетворень, що відбуваються у державі, дана угода про співпрацю є фактом демонстрування активної життєвої позиції та високої фахової гідності співробітників та майбутніх лікарів, які, виконуючи свій громадянський обов’язок, здобувають неоцінений професійний досвід.