В ГУРТОЖИТКУ №3 ВІДКРИЛИ СПОРТЗАЛ ДЛЯ СТУДЕНТІВ

28.12.2016

27 грудня 2016 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося урочисте відкриття нового спортивного залу в гуртожитку №3, який знаходиться на території студентського містечка.

Ініціаторами створення та облаштування спортзалу стали ректор НМУ, професор Катерина Амосова та проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професор Олександр Никитюк. Участь у відкритті взяли представники адміністрації університету, проректори, декани та завідувачі кафедр. Головними учасниками дійства стали студенти, яким у новому приміщенні створили всі умови для занять спортом.

Після урочистого перерізання стрічки, з вітальним словом до присутніх звернулася ректор, професор Катерина Амосова. «Дуже приємно, що напередодні різдвяно-новорічних свят ми зустрілися з вами на відкритті нового спортзалу для студентів. Дякуємо усім хто долучився до того, щоб це приміщення стало таким, яким є сьогодні: це і студенти, і деканати, і проректори. Керівництво університету виконало свої обіцянки перед студентами і реалізувало проект створення спортивного залу», – сказала ректор.

Про важливість події для мешканців гуртожитку розповів завідувач кафедри фізичного виховання і здоров`я, доцент Тарас Гусєв. «Відкриття залу у гуртожитку наближає спорт до студента. Вони зможуть у зручний для себе час активно займатися спортом та вести здоровий спосіб життя. Це сучасний зал з новими тренажерами та комфортними умовами для занять фізичною культурою для оздоровлення студентів. Приміщення для заняття спортом має два зали – тренажерний (для силової роботи) та гімнастичний», – наголосив Тарас Гусєв.

Серед спортивного обладнання – мультифункціональні тренажери, бігові доріжки, орбітреки, шведські стінки з навісним обладнанням, гантелі, гирі, м’ячі. В залі працюватимуть інструктори з кафедри фізичного виховання і здоров’я, які проживають в гуртожитку. Вони демонструватимуть студентам як правильно використовувати обладнання та надаватимуть консультації щодо виконання вправ на тренажерах.

За словами начальника відділу з капітального ремонту та будівництва Клавдії Виноходової, втілити проект створення спортзалу було нелегко, адже цьому передували серйозні ремонтні роботи із заміною труб, підсиленням фундаментного перекриття та колон в приміщенні гуртожитку. «Найважливіше, що даний проект – це не відновлення старого, а створення найсучаснішого нового», – зауважила Клавдія Виноходова.

Сучасний дизайн, приємна атмосфера та професійне обладнання українського виробника у новому залі спонукатимуть студентів займатися спортом.

Нагадаємо, що Національний медичний університет імені О.О. Богомольця завжди славився спортивними досягненнями своїх студентів, дарував Україні та світу чемпіонів. Керівництво університету докладатиме всіх зусиль, щоб студенти мали змогу вести здоровий спосіб життя.

Прес-центр