ВІДБУЛАСЯ НАРАДА ФАХІВЦІВ З РОЗРОБКИ НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ОХОРОНА ПРАЦІ В ГАЛУЗІ»

30.01.2017

27 січня 2017 року на виконання наказу МОЗ України на базі опорної кафедри гігієни праці і професійних хвороб Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбулася нарада фахівців, відповідальних за викладання навчальної дисципліни «Охорона праці в галузі» у вищих навчальних медичних закладах.

Участь у нараді взяли представники вищих навчальних медичних закладів з Чернівців, Дніпра, Харкова, Ужгорода, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира, Одеси, Львова, та Києва.

З вітальним словом до учасників заходу виступив проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку НМУ професор Олександр Никитюк. Він поінформував присутніх про необхідність розробки примірних навчальних планів та важливість участі вищих медичних закладів у роботі над удосконаленням освіти в Україні.

З доповіддю «Про проект примірної програми для студентів 2-го курсу з дисципліни «Охорона праці в галузі» у вищих медичних навчальних закладах України» виступили член-кореспондент НАМН України, професор Олександр Яворовський, доцент Юрій Паустовський та доцент Валентина Зенкіна. У своїх виступах доповідачі акцентували увагу на сильних та слабких сторонах у підготовці даної програми та особливу увагу приділили розробці навчально-методичних матеріалів щодо супроводу викладання даної дисципліни.

За словами професора Олександра Яворовського, примірна навчальна програма дисципліни «Охорона праці в галузі» повинна бути розроблена з урахуванням нових навчальних планів підготовки магістрів та обговорена на спільних засіданнях представників усіх навчальних медичних закладів для того, щоб студенти на 2-му році навчання максимально засвоїли головні положення нормативної навчальної дисципліни «Основи охорони праці».

Друга частина засідання була присвячена обговоренню пропозицій до Примірної навчальної програма, в якому взяли участь усі присутні. Окрім того, учасники засідання обговорили конкретні питання, які і були відображені у рішенні наради.

Прес-центр

scan_20170130_140153