ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА СОЦІАЛЬНОЇ МЕДИЦИНІ

11.11.2016

9 листопада 2016 р. на кафедрі організації охорони здоров’я та соціальної медицини НМУ імені О.О.Богомольця відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка.

Програмою було передбачено розгляд двох питань:
1. Актуальні проблеми розвитку сімейної медицини в Україні
2. Фізична активність як важливий детермінант здоров’я

Обговорення проблем розвитку сімейної медицини охоплювало питання кадрового забезпечення первинної ланки, обсягів та якості профілактичної роботи, прихильності фахівців профілактиці.

Висвітлення питань фізичної активності населення проводилося у вигляді ділової гри як засідання уряду зі звітами очільників причетних міністерств – охорони здоров’я, освіти і науки, молоді і спорту, за участю представників ЗМІ, громадських, у т.ч. пацієнтських організацій.

Умовами ділової гри передбачалися обговорення звітів міністрів та година запитань і відповідей. Представники уряду відповідали на різноманітні запитання преси, членів пацієнтських організацій та громадськості. Учасники ділової гри спільними зусиллями визначили пріоритетні заходи щодо підвищення рівня фізичної активності населення і рівня здоров’я.  Експертами запропонованого пакету заходів з підвищення фізичної активності виступили головний лікар Київського міського центру здоров’я та викладачі кафедри.

Використання такої форми проведення засідання студентського наукового гуртка отримало позитивні оцінки його учасників. Було прийнято рішення про подальше використання даного методу ділової гри в роботі гуртківців.