ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ СОЦІАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ ТА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

21.05.2018

16 травня на кафедрі соціальної медицини та громадського здоров’я НМУ імені О.О. Богомольця відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка.

Тема засідання – проект «Екстерна медична допомога для людей». Виступаючи перед учасниками засідання, асистент кафедри Іонов М.М. запропонував проект розбудови ефективної системи екстреної медичної допомоги (ЕМД). У ході засідання учасниками було обговорено актуальні питання надання ЕМД в сучасних умовах, необхідність модернізації служби ЕМД, створення відповідних відділень екстреної медичної допомоги багатопрофільних лікарень. Запропоновано реалізувати запропонований проект розбудови ефективної системи екстреної медичної допомоги на базі відділення №17 Центру екстреної медичної допомоги міста Києва та приймального відділення Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Особливу увагу було акцентовано на  умовах успішності реалізації проекту як окремого прикладу реформування служби ЕМД в Україні.

Учасники засідання обговорили питання залучення медичних працівників (екстреної медичної допомоги та суміжних закладів охорони здоров’я), організаторів та управлінців охорони здоров’я (КМДА, ДОЗ, РДА), місцевого населення, міжнародних організацій та наукових установ до впровадження сучасних технологій та навчально-тренувальних заходів, а також питання налагодження і підтримки відповідної комунікації між усіма учасниками проекту.

Традиційно гуртківці обговорили травневий календар подій, які відзначаються ВООЗ. Було зроблено повідомлення до Всесвітнього дня акушерки, Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертонією, Дня боротьби з гепатитом, Всесвітнього дня травматолога, Всесвітнього дня боротьби проти астми і алергії, Всесвітнього дня без тютюну та Міжнародного дня боротьби за права інвалідів, Міжнародного дня без дієт, Міжнародного дня запобігання синдрому хронічної втоми, Міжнародного дня по викоріненню акушерських свищів.

На засіданні також було розглянуто питання підготовки до Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт в рамках ХІ Вроцлавських днів громадського здоров’я, що відбудуться 24-25 травня 2018 року в Республіці Польщі, участі в конкурсі старости студентського наукового гуртка кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, студентки Дубовик В.

 

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я