ЗАВЕРШУЄТЬСЯ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ НАВЧАЛЬНОГО КОРПУСУ УНІВЕРСИТЕТУ

31.05.2017

В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця продовжується проведення капітальних ремонтних робіт з реконструкції та відновлення навчальних корпусів та гуртожитків, розпочатих два роки тому за сприяння ректора, професора Катерини Амосової. На завершальному етапі – ремонт навчального корпусу на вул. Мечникова, 5. Необхідність ремонту назрівала давно: ще в 2014 році було зроблено перекриття будівлі та відновлено унікальну аудиторію, яка зроблена у вигляді амфітеатру, наступного року – відбулося відкриття після капітального ремонту патологоанатомічного відділення, де знаходяться прозекторська, а також навчальні аудиторії, капітально відремонтовані і коридори корпусу. Нагадаємо, до початку ремонтних робіт корпус перебував в жахливому стані: випадали вікна, в підвальному приміщенні стояла вода, а стіни покрилися грибком від постійного протікання з даху. Цікаво, що крім навчального призначення, приміщення має історичне значення – будівля, побудована за проектом архітектора Павла Голуб’ятникова, – архітектурна та історична пам’ятка Києва ХХ століття. Вона була споруджена у 1905 році для медичного відділення Вищих жіночих курсів.
Корпус побудований без фундаменту, а його стіни стоять на цеглі сирець. За словами начальника відділу з капітального ремонту та будівництва Клавдії Виноходової, тут була порушена система водовідведення. «Ми викликали аварійні служби, зробили аналізи води, які показали, що в приміщення потрапляють ґрунтові води, які затоплюють і кімнати, і коридори цокольного поверху навчального корпусу. На сьогоднішній день працівники ремонтної бригади вирили котлован та траншею, проложили дренажні труби, зробили окремий колодязь в який стікає вода та гідроізоляцію стін», – розповіла Клавдія Виноходова. Таке водовідведення від будівлі допоможе уникнути руйнувань приміщень.
Також капітальний ремонт продовжуються на третьому поверсі навчального корпусу: тут відремонтовано 6 приміщень – 5 навчальних кімнат і 1 асистентська (кафедра оперативної хірургії і топографічної анатомії). На другому поверсі завершено ремонт аудиторій, де студенти відпрацьовуватимуть практичні завдання. До ремонту стіни в цій аудиторії були потріскані, після затікання на них утворився грибок. Як розповіла начальник відділу з капітального ремонту та будівництва, в кімнатах замінено труби, підведено воду, встановлено умивальники, а також замінено вікна. Роботи планують завершити до кінця червня.

Прес-центр