В УНІВЕРСИТЕТІ ПРОХОДИВ ДЕНЬ ЗДОРОВИХ ЯСЕН 2018

22.05.2018

Щорічно, 12 травня, за ініціативи Європейської Федерації пародонтологів у країнах Європи проходить День Здорових Ясен. В цей день лікарі стоматологи (пародонтологи) проводять безкоштовне обстеження стану ясен всім бажаючим. Захід має на меті привернути увагу суспільства до значущості та небезпеки наявності захворювань тканин пародонта (тканин, що оточують та утримують зуб). Науково доведено, що запальні процеси в цих тканинах призводять не тільки до втрати зубів, а спричиняють значний ризик виникнення та суттєво обтяжують перебіг кардіоваскулярної патологїї, цукрового діабету тощо. Саме тому, гаслом Дня Здорових Ясен 2018 стало «Здоров`я починається зі здорових ясен».

Вражає масштаб події: спільноти пародонтологів 39 країн (29 європейських та 10 Латинської Америки) підтримали ініціативу проведення даної акції. В Україні виявили активність більше ніж 300 стоматологічних закладів. Щиро вдячні за довіру пацієнтам, які обрали Стоматологічний медичний центр Національного медичного університету для проведення діагностики. Студенти 4, 5 курсу разом з викладачами кафедри терапевтичної стоматології (Григ Наталія, Шекера Оксана) із задоволенням взяли участь у цьому святі здоров`я.

Дякуємо всім, хто долучився: Анатолію Васильовичу Борисенко – завідувачу кафедри терапевтичної стоматології, який завжди підтримує сміливі ідеї; Наталії Василівні Біденко – декану стоматологічного факультету. Особливо дякуємо, що особисто приєдналися до нас в цей день під час прийому; Волонтерам-студентам 5 та 4 курсу та лікарям-інтернам; І, звичайно, пацієнтам, які нам довірились і залишились задоволеними.

Стоматологічний медичний центр