СЕМІНАР "ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ"

25.11.2015

З 17 по 23  листопада 2015 року кафедра Педагогіки та психології інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця та факультет підвищення кваліфікації викладачів вищих навчальних медичних закладів України провели спільний семінар під назвою «Психолого-педагогічні особливості організації навчального процесу іноземних студентів». Семінари організовують з метою підвищення компетентності викладачів, які працюють з англомовними студентами. Проведення психолого-педагогічних заходів має свою актуальність, адже в повсякденній роботі викладачі часто зустрічаються з певними труднощами, які мають соціальний характер. Перед початком семінару було проведено анонімне анкетування серед викладачі.

За результатами анкетування був підготовлений зміст лекційного курсу: у доповідях розповідали про – «Нормативно-правову базу викладання англомовним студентам на кафедрах Університету. Організацію, програмне забезпечення навчального процесу» (доц. Гребінь Н.К.); «Обмін досвідом викладання для англомовних студентів на кафедрах Університету» (проф. Мельник Н.О.); «Психолого-педагогічні особливості організації навчального процесу з іноземними студентами» (доц. Філоненко М.М.); «Особливості впровадження інтерактивних технологій в навчальний процес з іноземними студентами» (доц. Киричок В.А.); «Особливості професійної компетентності викладача в роботі з іноземними студентами» (доц. Подковко Х.В.); «Соціально-психологічні аспекти адаптації іноземних студентів до навчального процесу в українських ВМНЗ» (доц. Мітіна С.В.).

Після закінчення курсів, що проходили в рамках семінару, учасники отримали посвідчення про підвищення кваліфікації. 

ПРЕЗЕНТАЦІЇ:

1. Соціально-психологічні аспекти адаптації іноземних студентів до навчального процесу в українських ВМНЗ. Доцент Мітіна С. В.
2. Особливості впровадження інтерактивних технологій в навчальному процесі з іноземними студентами. Доцент Киричок В. А.
3. Особливості професійної компетенції викладача у роботі з іноземними студентами. Доцент Подковко Х. В.
4. Особливості професійної підготовки іноземних студентів у ВМНЗ: психолого-педагогічний аспект. Доцент Філоненко М.М.

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця