ІІ ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ У ГАЛУЗІ «СТОМАТОЛОГІЯ»

26.03.2018

23 березня 2018 року в конференц-залі Стоматологічного медичного центру Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт англійською мовою у галузі «Стоматологія». Конкурс був проведений у вигляді науково-практичної конференції студентів. У науковому форумі взяли участь 11 доповідачів із 5 медичних вузів України. Галузево-конкурсна комісія на чолі з проректором з наукової роботи професором Т.М. Черенько відібрала найкращі творчі роботи майбутніх лікарів-стоматологів і рекомендувала їх до виступу на студентській конференції.

У вступному слові декан стоматологічного факультету професор Н.В. Біденко побажала всім учасникам успіхів і висловила впевненість у тому, що нинішній форум стане поштовхом для нових наукових звершень. Також студентів привітали професори А.В.Копчак та А.В.Борисенко.

На конференції ІІ туру було представлено 7 студентських робіт з різних розділів стоматології. Проблемам дитячої стоматології було представлено 3 роботи. Зокрема робота BourjiAliтаArbidMahmud з Львівського національного медичного університету була присвячена дефектам зубів та зубних рядів у дітей дошкільного віку. У роботі Степаніченко Діни (Одеський національний медичний університет) були представлені результати визначення ефективності профілактики уражень зубів у пацієнтів з незнімними ортодонтичними апаратами. Морфології велофарінгеального комплексу була присвячена робота Миткалик Ганни та Олексюк Марії (Національний медичний університет). Дві доповіді були присвячені проблемам хірургічної стоматології. Поліщук Віталій та Руденко Ольга (Вінницький національний медичний університет) представили результати експериментального дослідження ефективності протизапального комплексу. У роботі Сабліна Миколи (Українська медична стоматологічна академія) була представлена ефективність комплексного лікування флегмон. Певні проблеми ортопедичної стоматології були висвітлені у доповіді Іванова Ростислава (Вінницький національний медичний університет) і доповіді Біловол Аліни та Плугатир Олександри.Усі представлені праці були цікавими та, головне, мають перспективи для продовження. Особливо активні дискусії тривали під час висвітлення питань діагностики та лікування запальних захворювань щелепно-лицевої ділянки.

За рішенням журі перше місце було присуджено доповіді студентів Миткалик Ганни та Олексюк Марії (Національний медичний університет). Диплом за ІІІ місце отримала доповідь Поліщука Віталія та Руденко Ольги (Вінницький національний медичний університет). Усі студенти отримали сертифікати учасників підсумкової конференції.

Кафедра терапевтичної стоматології