НАЛЕЖНЕ ПРОВЕДЕННЯ ІСПИТУ «КРОК-3» ДЛЯ ІНТЕРНІВ 27.03.2018 І НАЙСКОРІШЕ ПРОВЕДЕННЯ «КРОК-1.СТОМАТОЛОГІЯ», ЯКИЙ БУВ ЗІРВАНИЙ 20.02.2018, Є ПРІОРИТЕТОМ ДЛЯ АДМІНІСТРАЦІЇ НМУ

14.03.2018

Інтереси наших студентів і інтернів стоять на першому плані для адміністрації НМУ. Тому, аби уникнути подальшого порушення студентських прав, університет взяв на себе обов’язок Центру тестування при МОЗ України з отримання належної документації, передбаченої законом, щоб укласти договір на проведення Державних ліцензійних іспитів за договірною процедурою.

Це мав зробити сам Центр тестування, щоб виконати норми ЗУ «Про публічні закупівлі». Але відмовився, що стало причиною зриву іспиту студентів-стоматологів 3-го курсу 20.02.2018.

НМУ отримав ці важливі та необхідні документи самостійно: експертний висновок, позицію Антимонопольного комітету України, Мінекономіки України.

Сьогодні, коли норма закону виконана, тендерний комітет, розглянувши пакет документів, прийняв рішення щодо наявності всіх підстав для застосування, як виняток, переговорної процедури закупівлі послуг Центру тестування при МОЗ України і розмістив відповідне оголошення.

Вчора віце-прем’єр-міністр Павло Розенко дав доручення МОЗ терміново, протягом трьох днів, вирішити питання з наданням НМУ дозволу для використання спецфонду для оплати ліцензійного тестування осіб, що навчаються за бюджетні кошти.

Отже, НМУ зробив все, що від нього залежить, для відкриття шляху до укладання договору 26.03.2018 р і забезпечення вчасного складання «Крок-3» і негайного складання «Крок-1.Стоматологія».

При фіналізації процедури, НМУ буде діяти відповідно до п.1 підписаного 28.07.17 року “Меморандуму про порозуміння”.