ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ В ІНФОРМАЦІЙНОМУ АГЕНТСТВІ УКРІНФОРМ

01.10.2014
01 жовтня в Українському інформаційному агентстві УКРІНФОРМ відбудеться прес-конференція «Чи вдасться колективу Національного медичного університету імені О.О.Богомольця назавжди закрити двері перед корупцією й не допустити до влади екс-ректора В.Ф.Москаленка».
Участь у прес-конференції взяли: Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій, ректор Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, професор Катерина Амосова, адвокат, партнер юридичної фірми «Гвоздій і Оберкович» Анжеліка Сицько;  голова ГО «СТУДДОВІРА» НМУ імені О.О.Богомольця Василь Гілюк..
Екс-ректор НМУ імені О.О.Богомольця Віталій Москаленко все ще не покидає надії повернути собі колишню посаду. Наприкінці вересня до Медуніверситету надійшла ухвала Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ, з якої стало відомо, що Віталієм Москаленком була подана касаційна скарга на рішення Апеляційного суду міста Києва, який встановив, що звільнення Віталія Москаленка було у рамках Закону.
Колектив Національного медичного університету ім.Богомольця висловлює недовіру екс-керівникові Віталію Москаленко і бореться за недопущення його повернення в крісло ректора.
 «Університет не чекає екс-ректора Москаленко. Я зі свого боку зроблю все від мене залежне, щоб історія Національного медичного університету в боротьбі з корупцією була історією успіху », – сказала Катерина Амосова.
Зі слів чинного ректора університету, "перевірки, які були проведені, показують грандіозні зловживання колишнім керівником університету – від розтрат університетського майна до відвертого розкрадання матеріальних цінностей університету".
За результатами перевірки Державної фінансової інспекції України було виявлено фінансові зловживання на суму 22 млн гривень за період з 01.01.2010 по 01.08.2014 року. І це не єдиний факт корупції та зловживання службовим становищем, які мали місце. Правоохоронні органи активно розкривають усе «напрацьоване» попередніми роками.
За словами Олега Мусія, екс-ректор Москаленко перетворив провідний медичний університет України  на величезний механізм корупції. Віталій Москаленко був одним із стовпів корупції, на якому трималася стара система охорони здоров’я України. Саме тому проти нього повстали студенти, а колектив на своїх зборах більшістю голосів висловив йому недовіру.
«Виявлено, що ректором була завищена заробітна плата, яку він одержував, в бухгалтерії НМУ звітні документи були не в повному обсязі. Всі ці дані повідомлені правоохоронцям і за цими обставинами зареєстровано кримінальне провадження. НМУ, як і раніше, буде активно брати участь у розгляді цієї справи, зокрема університет висловить свою думку з приводу незгоди з позицією касаційної скарги колишнього ректора», – розповіла адвокат Анжеліка Сицько.
Студенти та громадський актив також готові відстоювати університет.
«Якими б не були рішення судів, нога Москаленко не переступить поріг Університету.  Ми будемо уважно і детально стежити за рішеннями суду. Ми дуже сподіваємося на чесне і справедливе рішення іменем вільної і незалежної України ", – підсумував Василь Гілюк.
 
Підсумкові матеріали прес-конференції в ЗМІ:
 

Новини Національго медичного університету НМУ

Новини Національго медичного університету НМУ

Новини Національго медичного університету НМУ