СПІВРОБІТНИКИ КАФЕДРИ ХІРУРГІЇ №2 ПРОЙШЛИ СТАЖУВАННЯ У ВРОЦЛАВСЬКОМУ МЕДИЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ (ПОЛЬЩА)

08.02.2018

Співробітники кафедри хірургії №2 Національного медичного університету імені О.О.Богомольця – професор Валерій Теплий та доцент Андрій Циганок з 16 по 27 січня проходили стажування у Вроцлавському медичному університеті (Польща) на кафедрі хірургії та онкології. Кафедра базується у новій університетській клініці на 6500 ліжок (одна з найбільших клінік Польщі), завідувачем якої є професор Войцех Кейлайн.

Протягом стажування фахівці НМУ ознайомилися зі структурою та історією Вроцлавського медичного університету, з польським досвідом організації хірургічної допомоги, використанням лапароскопії при лікуванні доброякісних та злоякісних захворювань органів черевної порожнини. Особлива увага акцентувалася на організації педагогічного процесу на кафедрі хірургії, в тому числі і на роботі з англомовними студентами.

Дуже вразив високий рівень матеріального забезпечення університету та його університетської клініки імені Мікуліча-Радецького.

Наприкінці стажування співробітники мали зустріч з ректором університету паном Мареком Зятеком, який і вручив сертифікати про проходження стажування.

Нагад​уємо, що стажування співробітників та студентів ​НМУ у Вроцлавському медичному університеті відбувається на основі білатеральної угоди між двома закладами за сприяння відділу міжнародних зв’язків та Центру польсько-української наукової та культурної співпраці НМУ​.

 

Кафедра хірургії №2,

відділ міжнародних зв’язків