В УНІВЕРСИТЕТІ СТВОРЕНО ВОЛОНТЕРСЬКИЙ ЦЕНТР

07.09.2016

З 1 вересня 2016 року в Національному медичного університеті імені О.О. Богомольця діє волонтерський центр НМУ. Ініціаторами створення центру стали студенти медичного факультету №3 разом із деканом факультету Оксаною Виговською.

«Чому саме студенти-педіатри ініціатори цього проекту?» Майбутні лікарі педіатри мають мати певні риси характеру – це співчуття, відповідальність, чесність, демократичність, ініціативність, уміння працювати із здоровими і особливо хворими дітьми, уміння працювати в команді. Дитячі хвороби не завжди соматичні, інфекційні. Часто це спадкові захворювання, онкологічна патологія, аутизм, ДЦП, хвороба Дауна і багато інших.

Не всі діти мають свої домівки. Вони перебувають в дитячих будинках, школах-інтернатах, реабілітаційних центрах.

Ми – педіатри любимо всіх дітей! У нас це закладено на підсвідомості, а ще ми хочемо покращити і прикрасити їхні будні та перетворити кожен їхній день на свято. Серед студентів Університету багато тих, добровольцем виборював і продовжують виборювати незалежність країни в умовах АТО. Студент медичного факультету №3 Володимир Юричко загинув захищаючи суверенітет і цілісність нашої Батьківщини, йому присвоєно почесне звання – Герой України. Студенти факультету впродовж останніх років активно займаються волонтерською діяльністю. Вони бачать потребу у створенні спільноти однодумців, залученні до такої діяльності всіх студентів університету, не залежно, від їхньої майбутньої спеціальності.

Першим проектом над яким працює волонтерський центр НМУ імені О.О. Богомольця стала співпраця із Реабілітаційним центром «Родина» для дітей хворих на аутизм та їхніх батьків.

3 вересня 2016 року студенти НМУ за ініціативи волонтерського центру взяли участь в флешмобі: «Такий як Я, разом до школи», для дітям із аутизмом.

За підтримки психологів та батьків дітки з аутизмом знаходять варіанти для розвитку, комунікації в суспільстві, навчанні та цього мало, щоб стати частиною суспільства. Оточуючі також мають сприяти розвитку особливих діток.

Волонтери проекту – студенти НМУ своїм ентузіазмом, любов`ю старалися створити комфортні умови для ігор та розваг, щоб діти зрозуміли, що вони такі, як всі. Діти з аутизмом грають у футбол, малюють, співають, грають на барабанах і надихають оточуючих своєю силою волі.

Своїми враженнями ділиться студентка 1 курсу медичного факультету №3 Поліна Богдан, дівчина брала участь у флешмобі «Такий як Я, разом до школи». «Мене дуже надихнуло завзяття цих дітей і готовність боротись за своє місце в суспільстві. Найголовніше те, що ми не відчували бар’єрів у спілкуванні з ними. Спільну мову з цими, особливими дітьми, знайти так само легко як із звичайними дітьми. Весь час, який ми провели разом, нам було весело, пізнавально для всіх присутніх».

Волонтерський центр НМУ імені О.О. Богомольця запрошує всіх бажаючих!

В.о. голови волонтерського центру НМУ імені О.О. Богомольця Юліанна Наумчук, студентка 6 курсу медичного факультету №3, тел. 096-972-68-05, fmmayala230510@gmail.com, https://vk.com/unaumchuk.

Волонтерський центр НМУ