ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ “СТОМАТОЛОГІЯ”

07.02.2018

6 лютого 2018 року на стоматологічному факультеті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Стоматологія».

Участь в олімпіаді взяли 17 студентів п’ятого і четвертого курсів стоматологічного факультету. Студенти відповідально готувались до олімпіади, вони мали виконати шість завдань з усіх розділів стоматології: вирішити ситуаційні задачі, інтерпретувати результати різноманітних досліджень, визначити типи та призначення певних апаратів тощо.

Учасників олімпіади привітала декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко. До складу журі увійшли представники всіх профільних кафедр: терапевтичної стоматології, ортопедичної стоматології, хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань, хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку, ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології.

Із завданнями більшість студентів успішно впоралась, рівень підготовки учасників олімпіади задовольнив прискіпливе журі. Серед студентів 5 курсу впевнену перемогу здобув студент Вячеслав Вєдєнєєв (саме він минулого року здобув друге місце у 2 турі олімпіади в м. Полтаві), на другому місці – Марія Крупич. Третє місце розділили між собою три випускники, різниця між сумарними результатами яких виявилась мінімальною: Дмитро Жильчук, Павло Бурлаков і Поліна Меркулова. Перемогу серед студентів 4 курсу здобув Олександр Васильєв, на другому місці – Ольга Кічапіна, на третьому – Каріна Юрченко. Команда переможців і призерів першого туру незабаром буде відстоювати честь Університету у ІІ етапі олімпіади, що проходитиме в Українській медичній стоматологічній академії у м. Полтава.

 

Деканат стоматологічного факультету