ЗАСІДАННЯ СНГ "ШКІДЛИВІСТЬ ВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ"

28.04.2016

27 квітня 2016 року на кафедрі організації охорони здоров’я та соціальної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося засідання студентського наукового гуртка на тему «Шкідливе вживання алкоголю: масштаби та заходи протидії».

У засіданні взяли участь члени студентського наукового гуртка, представники СНТ імені О.А. Киселя, співробітники кафедри організації охорони здоров’я та соціальної медицини, а також член міжсекторальної робочої групи щодо супроводу спільного проекту Бюро ВООЗ в Україні та Швейцарської агенції розвитку і співробітництва «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні», завідувач кафедри організації охорони здоров’я та соціальної медицини, професор Тетяна Грузєва, головний лікар Київського міського центру здоров’я, к.м.н. Отто Стойка, доцент кафедри дерматології та венерології НМУ імені О.О.Богомольця, магістрант кафедри управління охороною суспільного здоров’я НАДУ при Президентові України, к.м.н., доцент Короленко В.В., заступник голови секретаріату громадської організації «Рух «Твереза Україна» Сергій Кравченко. 

Доповідь про ситуацію з вживанням алкоголю в Україні, тенденції споживання алкогольних напоїв серед різних верствах суспільства, медико-соціальні та економічні проблеми, пов’язані з ризиком розвитку захворювань, підходи до протидії представила студентка 5 курсу медичного факультету №2 Ульяна Маршалок. Доповідь викликала жваву дискусію між студентами. 

Виступи учасників засідання, студентів та старших колег, дозволили сформувати критичне ставлення до ситуації та визначити  перелік заходів, які необхідно вжити на різних рівнях управління фахівцями різних спеціальностей, членами громадських організацій для скорочення поширеності шкідливого вживання алкоголю та попередження пов’язаних з ним проблем. 

Прийнято рішення про продовження діалогу на вказану тему на наступному засіданні студентського наукового гуртка та про співпрацю представників студентства, практичної охорони здоров’я і громадських організацій в антиалкогольній діяльності.

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця